logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spadki FPS w Fortnite i Minecraft na Lenovo Legion 5 15ACH6H z R7 5800H RTX 3060

yksvod 23 Sty 2022 19:21 1605 2
REKLAMA
  • #1 19838647
    yksvod
    Poziom 2  
    Witam. Od około 3 tygodni jestem posiadaczem lenovo legion 5 15ach6h z r7 5800h rtx 3060 16gb ram. Od około 1,5 tygodnia mam spadki w grach, dokładnie fortnite i minecraft. Spadki nie wystaępują w jakichś szczególnych momentach typu jak sie z kimś bije czy coś, tylko tak randomowo. W fortnite są to spadki tak z 165 fps do 70 na 0,5 sekundy. Dodam, że próbowałem wielu poradników i rzeczy typu ustawiania wszystkiego na wydajność w panelu nvidia, zmienianie laptopa na tryb wydajnośći w lenovo vantage, aczkolwiek nic nie pomaga, komputer również przeskanowałem antywirusem mcafee. Podejrzewam wine sterownika karty graficznej
  • REKLAMA
  • #2 19838755
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 731
    yksvod napisał:
    Podejrzewam wine sterownika karty graficznej

Mało prawdopodobne, sterowniki ot tak same z siebie nie powodują takich rzeczy.

Dysk SSD jest?
    Pamięć ram w jednej kości, w dwóch?
    Najlepiej wrzuć screeny z CPU-Z, zakładka Memory, zakładka SPD i tutaj screeny ze wszystkich dostępnych slotów po kolei.

Do tego - ściągnij program HwInfo64, włącz go, tryb sensors-only. Pograj przynajmniej te 10-15 minut, następnie wrzuć screeny z ww. programu (całego, od góry do dołu), który w międzyczasie chodził w tle.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA