kamyczek napisał: z mojej praktyki wynika że są części dobre , albo tanie . Dobre są drogie ale trwałe , a tanie są tanie tyle że działają znacznie krócej . Biorąc pod uwagę konieczność zapłacenia lub spędzenia czasu podczas ich wymiany najczęściej gra nie jest warta zachodu ...
Zgadzam się. Ale kiedy mamy trzech producentów albo więcej to już mamy pewien wybór. Oczywiście, mogę kupić oryginał najdroższy, najtańszy zamiennik marnej jakości albo cos porównywalnego z oryginałem, gdzie nie placę za logo firmy.
Dlatego właśnie pytam jakie firmy są sprawdzone na rynku?
Porównałem wycenę mojego zaufanego mechanika z portalami aukcyjnymi, generalnie robota została niezbyt wysoko wyceniona, ale ja nie mogę pojechać tam jeszcze raz w najbliższym czasie. Nie są to trudne czynności z wymiana tarcz czy klocków więc chciałbym kupić coś dobrego, nie przepłacić i wymienić sam.
Znalazłem np. tarczę 200zł szt bosha, albo TRW za 120, albo 155 ATE no i co? Nic mi to nie mówi poza tym że każdy powtarza bosh najlepszy. Ale czy faktycznie tak jest?
Dodano po 21 [minuty]:są części dobre , albo tanie
to też jest polem do popisu dla nieuczciwych sprzedawców. Na szczęscie mamy internet i mozna porównać ceny, niestety wybór jest ogromny.
Dodano po 2 [minuty]:Teraz sobie przypomniałem słowa Pana w sklepie stacjonarnym, podczas ostatnich zakupów. Polecał mi TRW, ale nie pamietam o jaką część chodziło.