logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeszedłeś z posiadania plazmy prosto na OLED z jakimkolwiek rozczarowaniem?

LuffyDmonkey 01 Lut 2022 22:38 1215 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 19858521
    LuffyDmonkey
    Poziom 2  
    Hej, ostatnio mam obsesję na punkcie kupowania OLED-a. Uwielbiam oled, odkąd się pojawiły, zwłaszcza teraz, gdy niedawno dowiedziałem się o możliwościach HDMI 2.1 (4k @ 120hz itp.) Szczególnie LG 65" C9. Miałem dziś okazję kupić jeden za 2699 $ CDN (ostatni w magazynie ? ;) ale zdecydowałem się odejść do niego spać z szansą, że zniknie [link usunięty].

Moje pytanie brzmi: czy ktoś przeszedł od posiadania plazmy prosto do starego z jakimkolwiek rozczarowaniem?

Martwię się o to, jak Oled będzie działał na zwykłym dekoderze telewizji kablowej w rozdzielczości 1080p. Sprzedawca zmienił dla mnie wejścia z ich wersji demonstracyjnej na ich kanał kablowy i nie byłem pod wrażeniem. Jestem pewien, że ich sygnał jest podzielony 20x i może nie wyglądać tak dobrze, jak w domu. Uwielbiam naturalny i gładki wygląd plazmy, ale chcę również wskoczyć do gry 4k i HDR, ponieważ wygląda to po prostu oszałamiająco. Po prostu nie chcę być zawiedziony, jeśli chodzi o zwykłą zawartość. Po wyłączeniu rozmycia ruchu nadal wydawało się, że się trochę zacina. Nie lubię oceniać modelu telewizora z salonu, więc po prostu sprawdzam, czy ktoś ma na ten temat swoje osobiste opinie. Dziękuję

Moderowany przez Felini:

3.1.10. Nie reklamuj stron internetowych lub usług w jakiejkolwiek formie.

• REKLAMA
  • #2 19859274
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3296
    Mam leciwego panasonica tx-42g20e i szukam już pomalutku zamiennika. Na razie z tego co widzę LCD od jego czasu świetności zrobił spory postęp. Na razie mój wybór kieruję się w stronę SONY z technologia Full led matrix. Mnie jakoś najbardziej denerwuje słaba czerń.
  • #3 19862590
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    C9 ???

A gdzie ci chcą wcisnąć model z 2019 roku ???

I to za 2699$ :D
REKLAMA