Zacznę od tego, że nigdy nie miałem konsoli i jestem w tym temacie kompletnie zielony. Niestety PC, dokładnie karta graficzna odmówiła posłuszeństwa i zastanawiam sie nad kupnem PS4. Użytkował ją będę pod monitorem 26 calowym 144hz. Nie będzie podłączana pod TV, bo za dużo w życiu nie grałem na TV i mi się to nie podoba.
Z PlayStation 4 miałem styczność pare razy, zazwyczaj u znajomych. Patrzyłem jak grają na telewizorze to widać było czasem takie ścinki, lekkie slow motion czasem. Wiadomo że telewizor ponad 50 cali ma, na monitorze 26 calowym też tak to będzie wyglądało?
Pytanie tyczy się głównie fps i na przykład granie w warzona.
Będzie to płynnie chodziło? Jaki będzie komfort gry na monitorze z 144hz?
Jaki model konsoli kupić, który najbardziej się opłaca się kupić pod takie użytkowanie?
Z PlayStation 4 miałem styczność pare razy, zazwyczaj u znajomych. Patrzyłem jak grają na telewizorze to widać było czasem takie ścinki, lekkie slow motion czasem. Wiadomo że telewizor ponad 50 cali ma, na monitorze 26 calowym też tak to będzie wyglądało?
Pytanie tyczy się głównie fps i na przykład granie w warzona.
Będzie to płynnie chodziło? Jaki będzie komfort gry na monitorze z 144hz?
Jaki model konsoli kupić, który najbardziej się opłaca się kupić pod takie użytkowanie?