logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Włączenie debuga USB bez obrazu Samsung j6 2016 (SM-J320FN) android nwm jaki

ZiemniakZPatelni 09 Lut 2022 18:09 1146 14
REKLAMA
  • #1 19874570
    ZiemniakZPatelni
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Witam. Dostałem ostatnio telefon Samsung j6 2016 ze zbita szybka w taki sposób że ekran reaguje ale nie wyświetla obrazu. Potrzebuje uruchomić moduł debugowania USB do pewnych działań. Czy jest jakiś sposób na włączenie tego modułu zdalnie przez komputer?

Chodzi oczywiście o Samsung j6 (2016) jak powyżej
  • REKLAMA
  • #2 19874755
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 295
    Szukaj Bypass'a pod Twój model telefonu
  • REKLAMA
  • #3 19874832
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    ZiemniakZPatelni napisał:
    Witam. Dostałem ostatnio telefon Samsung już 2016 ze zbita szybka w taki sposób że ekran reaguje ale nie wyświetla obrazu. Potrzebuje uruchomić moduł debugowania USB do pewnych działań. Czy jest jakiś sposób na włączenie tego modułu zdalnie przez komputer?

Nie ma takiej mozliwosci. Podstaw sprawny ekran, badz skorzystaj z uslugi jakiegos serwisu ktory zrobi to za ciebie i zgra dane.
  • #4 19875019
    ZiemniakZPatelni
    Poziom 8  
    A nie da się jakoś przez fastboot a potem adb?
  • #5 19875037
    konsum
    Poziom 27  
    Przecież ci napisałem co może pomóc.
    Jeśli ktoś stworzył skrypt pod ten telefon to się uda.
  • #6 19875059
    blahfff
    Poziom 42  
    A nie da się jakoś przez fastboot a potem adb?

Nie da sie. Po piewsze Samsungi nie maja trybu fastboot, po drugie to byla by duza dziura w zabezpieczeniach. J3 2016 doadtkowo posiada blokade FRP, ktora blokuje wgranie np zmodyfikowanego recovery za pomoca ktorego mozna by sobie dane wyciagnac.

konsum napisał:
    Jeśli ktoś stworzył skrypt pod ten telefon to się uda.

Nie ma zadnych magicznych skryptow na takie przypadki.
  • REKLAMA
  • #7 19875068
    konsum
    Poziom 27  
    blahfff napisał:
    Nie ma zadnych magicznych skryptow na takie przypadki.

Chodzi o Samsungi?
  • #8 19875115
    blahfff
    Poziom 42  
    konsum napisał:
    Chodzi o Samsungi?

Ogolnie, chyba ze mowa o telefonach sprzed Androida 5 badz 6 (sprzed wprowadzenia FRP), i bez fabrycznego szyfrowania itp gdzie czasami mozna bylo sobie na rozne sposoby pomoc.
  • REKLAMA
  • #9 19875144
    konsum
    Poziom 27  
    No to troszkę się mylisz.
    Bypass dla Motoroli X force Android 8 oraz Moto G6 Android 9, wymusza najpierw włączenie debugowania USB zanim przejdzie do fabrycznego resetu, a znając temat wiem, że na inne telefony też istnieją.
  • #10 19875508
    ZiemniakZPatelni
    Poziom 8  
    Nie chodzi mi o reset tylko o samo włączenie debugowania USB, ewentualnie jakiś program do wyświetlania ekranu telefonu na pc.
  • #11 19875800
    konsum
    Poziom 27  
    Zanim jest reset wykonywany włącza debugowanie i nie wykonujesz dalej resetu.
  • #12 19875817
    blahfff
    Poziom 42  
    konsum napisał:
    Bypass dla Motoroli X force Android 8 oraz Moto G6 Android 9, wymusza najpierw włączenie debugowania USB zanim przejdzie do fabrycznego resetu, a znając temat wiem, że na inne telefony też istnieją.

Factory mode w Motorolach, bo to masz na mysli dziala po przywroceniu ustawien fabrycznych i bywa uzywane do pominiecia FRP. Wymaga jednak potwierdzenia autoryzacji na ekranie, a co za tym idzie dzialajacego ekranu i dotyku. Co wiecej, nie wyswietli sie jesli zalozona jest blokada ekranu. Gdzies dzwoni, ale nie w tym kosciele.

samo włączenie debugowania USB, ewentualnie jakiś program do wyświetlania ekranu telefonu na pc.

Powtarzam, takiej opcji nie ma. Niektore modele posiadaja obsluge MHL i czasem mozna uzyc adaptera ktory da obraz na TV po HDMI, ale nie w tym przypadku. Jak chcesz to zrobic "po taniosci" i na bezczelnego, to kup najtanszy ekran (nawet te z LCD beda ok) na Allegro, zgraj dane i zwroc wyswietlacz.
  • #13 19875835
    konsum
    Poziom 27  
    blahfff napisał:
    Factory mode w Motorolach, bo to masz na mysli dziala po przywroceniu ustawien fabrycznych i bywa uzywane do pominiecia FRP. Wymaga jednak potwierdzenia autoryzacji na ekranie, a co za tym idzie dzialajacego ekranu i dotyku. Co wiecej, nie wyswietli sie jesli zalozona jest blokada ekranu. Gdzies dzwoni, ale nie w tym kosciele.

Nic nie trzeba klikać na ekranie.
    Podłączam telefon i skrypt robi swoje.
    Robiłem to już na zablokowanych telefonach jak i niesprawnych wyświetlaczach.
    Po za tym bypass właśnie do tego celu służy, jak mamy zablokowany telefon lub niesprawny wyświetlacz.
  • #14 19875855
    blahfff
    Poziom 42  
    konsum napisał:
    Podłączam telefon i skrypt robi swoje.
    Robiłem to już na zablokowanych telefonach jak i niesprawnych wyświetlaczach.
    Po za tym bypass właśnie do tego celu służy, jak mamy zablokowany telefon lub niesprawny wyświetlacz.

Az sprawdze z ciekawosci jak znajde jakas starsza Motorole, bo z tego co pamietam, to wymaga potwierdzenia autoryzacji ADB i nie powinno pojawic sie na urzadzeniu z kodem blokady.

Tak czy inaczej, Samsungi nie maja zadnych takich opcji.
  • #15 19875942
    ZiemniakZPatelni
    Poziom 8  
    konsum napisał:
    Zanim jest reset wykonywany włącza debugowanie i nie wykonujesz dalej resetu.

Znalaazłem bypass ale w wersji apk
    blahfff napisał:
    Wymaga jednak potwierdzenia autoryzacji na ekranie, a co za tym idzie dzialajacego ekranu i dotyku. Co wiecej, nie wyswietli sie jesli zalozona jest blokada ekranu.

Dotyk działa tylko nic nie wyświetla. ekran nie jest też zablokowany.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na włączenie debugowania USB w telefonie Samsung J6 2016 (SM-J320FN) z uszkodzonym ekranem, który reaguje, ale nie wyświetla obrazu. Odpowiedzi wskazują, że nie ma możliwości zdalnego włączenia debugowania USB bez działającego ekranu. Użytkownicy sugerują, aby wymienić ekran lub skorzystać z usług serwisowych. Wspomniano również, że Samsungi nie obsługują trybu fastboot, a blokada FRP uniemożliwia użycie zmodyfikowanego recovery. Istnieją jednak metody bypass dla innych modeli, ale nie dla tego konkretnego. Użytkownik znalazł aplikację bypass, ale ekran nadal nie wyświetla obrazu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA