logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot Partner Tepee zablokowane boczne przesuwne drzwi

Robot17 15 Lut 2022 13:16 5661 8
REKLAMA
  • #1 19885622
    Robot17
    Poziom 12  
    Ocena: 180
    Witam i proszę o pomoc,czy jest to możliwe że klapka wlewu paliwa tego auta może mieć wpływ na zablokowanie bocznych przesownych dzwi, dlaczego tak myślę jakiś czas temu zauważyłem że kiedy otwarta jest ta klapka wlewu paliwa i chcąc otworzyć boczne przesuwne drzwi otworzyły się tylko jakieś 2cm..po jakimś czasie też przy otwartej klapce przypadkowo chciałem otworzyć boczne przesuwne drzwi i tylko otworzyły się też na jakieś 2 cm,zamknęłem te klapkę,ale dzwi już nie można było otworzyć...
  • REKLAMA
  • #2 19885888
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1122
    Najpierw sprawdź dolną szynę do drzwi i łożysko prowadzące.
  • REKLAMA
  • #3 19885920
    Robot17
    Poziom 12  
    Trojan 12 -Ok dziękuję,a co do tej klapki wlewu paliwa czy może coś mieć wspólnego

Dodano po 4 [godziny] 40 [minuty]:

Trojan 12- no niestety ale nie ma opcji żeby podejrzeć,te prowadnice ani górną ani dolną ,te dzwi dosłownie się tylko uchylą, tak jakbyś je tylko do siebie pociągnął ,to tak prawie jak by były dalej zamkniete,te 2cm to tylko pociągnięcie do siebie...
  • REKLAMA
  • #4 19887011
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1410
    Robot17 napisał:
    Witam i proszę o pomoc,czy jest to możliwe że klapka wlewu paliwa
    Tak w Partnerze jak masz otworzoną klapę paliwa nie można otworzyć przesuwnych z tej strony bo drzwiami byś tą klapę uszkodził. Po zamknięciu wlewu powinny się odblokować, jeśli nie masz coś uszkodzone.
  • #5 19887398
    Robot17
    Poziom 12  
    Cysiekw ---bardzo dziękuję kolego, zapytam jeszcze,czy może wiesz gdzie to zablokowało,w którym miejscu..
  • #6 19887557
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1410
    Niestety nie wiem u mnie działa ;) ale weź prewencyjnie zrob restart całości tzn klema z aku na 5min. No i jak masz czym kody błędów odczyt.
  • REKLAMA
  • #7 19888215
    Robot17
    Poziom 12  
    cysiekw- Podziękować,i pozdro.....dla ciebie, Dzięki
  • #8 19906097
    Robot17
    Poziom 12  
    Witam Gdyby ktoś miał ten sam przypadek to na dole jest blokada na lince, wystarczy wsadzić drut i blokadę do góry Peugeot Partner Tepee zablokowane boczne przesuwne drzwi
  • #9 19906328
    Robot17
    Poziom 12  
    Witam Gdyby ktoś miał ten sam przypadek to na dole jest blokada na lince, wystarczy wsadzić drut i blokadę do góry Peugeot Partner Tepee zablokowane boczne przesuwne drzwi

Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:

Odblokowanie polegało na wsadzeniu drutu pomiędzy szparę dzwi i pociągnięcie blokady w górę..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z zablokowanymi bocznymi przesuwnymi drzwiami w Peugeot Partner Tepee, które otwierają się tylko na 2 cm, gdy klapka wlewu paliwa jest otwarta. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzili, że otwarta klapka wlewu paliwa może blokować drzwi, aby zapobiec ich uszkodzeniu. Po zamknięciu klapki drzwi powinny się odblokować. W przypadku dalszych problemów sugerowano sprawdzenie dolnej szyny drzwi oraz łożyska prowadzącego. Użytkownik otrzymał również wskazówki dotyczące odblokowania mechanizmu za pomocą drutu oraz wykonania resetu systemu przez odłączenie akumulatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA