logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PRALKA AMICA PA5580B421 POBIERA WODĘ I JEDNOCZEŚNIE WYPUCZSZ

macgregor75 05 Lis 2005 22:49 3490 3
REKLAMA
  • #1 1958803
    macgregor75
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    PROSZĘ O POMOC !
    Paralka po załączeniu programu prania na początku zachowuje sie normalnie , po paru minutach zaczyna jednocześnie nabierać i wypuszczać wodę . Następnie miga dioda dwa razy informując o problemie z dopływem wody co jest błędem bo wodę nabiera
    Ratujcie !!!!!
    z góry dziękuję!!!!

Nie używaj dużych liter w tytule.
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji... [h]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1960240
    Pawcio02
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    witam,pewnie jest to związane z uszkodzeniem (Zawór przesterowania) sprawdz go na krutko,a w wyniku tego mógł uszkodziś się elektronika skonfigurowana(programator elektroniczny)na nim masz tyrystorki musisz obejrzeć ,z lewej strony patrząc od prody ostatni jest do podawania napięcia ,jest sterowany 5v , jeśli włoczysz na wirowanie i napięcie równa się 5v to masz panel do wymiany,jeśli go brak to wymień tyrystorek i będzi ok.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1961127
    macgregor75
    Poziom 11  
    Witam i z góry dziekuje za pomoc. jutro sie wezme za tą pralke
    Jesli można to wysyłam schemat i jak bys mógł to napisz mi wg. schematu co dokładnie sprawdzić tak bedzie dla mnie prościej
    Dziękuję!!!
    Załączniki:
    • PA5580B421.pdf (53.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2044827
    macgregor75
    Poziom 11  
    Witam ! pralka chodzi przyczyną był uszkodzony zawór "Jetsystemu" , który spowodował zwarcie i uszkodził triaka.Proponuję założyć dodatkowo bezpiecznik w obwód zaworu przesterowania . Czy ktoś zna może zamiennik tego zaworu "Jetsystemu" , bo uważam że oryginał budowany w tej pralce to kompletna tandeta!!!!
REKLAMA