logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wejść do biosu w chromebooku Lenovo ThinPad x131e

enanusz 21 Lut 2022 09:14 3384 7
REKLAMA
  • #1 19896683
    enanusz
    Poziom 5  
    Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak w Chromeboku Lenovo ThinPad x131e wejść do biosu.Ten chromebook obsługuje Windows.Przestawiłem przełącznik na płycie,ale nie wiem jak wejść do biosu.Może kto wie gdzie jest na klawiaturze ,przycisk Fn.Dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 19896713
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    W instrukcji jest podane:
    > Turn on the computer. When the logo screen is displayed, press the F1 key. the ThinkPad Setup program main menu opens.
  • REKLAMA
  • #3 19907945
    enanusz
    Poziom 5  
    Niestety,nawet w trybie programisty,nie można wejść

Dodano po 1 [minuty]:

I chyba go zepsułem ,ponieważ wgrałem coreboot,i teraz się nie uruchamia,jest czarny ekran.Pozostaje go wyrzucić.Chyba że go ktoś kupi na części.
  • #5 19907972
    enanusz
    Poziom 5  
    tak nie zrobiłem.Pisało że sukces był.

Dodano po 6 [minuty]:

A prosze,napisać ,ile by naprawa wserwisie kosztowała.
  • REKLAMA
  • #6 19907991
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10424
    Idz do serwisu i zapytaj. Do tego naucz sie w koncu wstawiac spacje PO przecinkach i kropkach, a nie przed albo wcale.
  • REKLAMA
  • #7 19921421
    enanusz
    Poziom 5  
    Temat zamknięty.
  • #8 19921424
    enanusz
    Poziom 5  
    Temat zamknięty.

Dodano po 59 [sekundy]:

Oddać do serwisu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak wejść do BIOS-u w Chromebooku Lenovo ThinPad x131e, który obsługuje Windows. Odpowiedź sugeruje naciśnięcie klawisza F1 podczas uruchamiania komputera, aby otworzyć menu ustawień ThinkPad. Użytkownik jednak napotkał problemy, w tym czarny ekran po wgraniu coreboot, co sugeruje uszkodzenie urządzenia. Inni użytkownicy wskazują na konieczność skontaktowania się z serwisem w celu naprawy, a także na brak kopii zapasowej firmware przed modyfikacjami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA