logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o telewizorze TCL 50P615 jako monitor do laptopa do oglądania filmów

soleks 02 Mar 2022 20:41 1206 8
REKLAMA
  • #1 19912378
    soleks
    Poziom 10  
    Witam mam pytanie czy ktoś ma ten telewizor jak się sprawuje. Mam zamiar go kupić i podłączyć go do laptopa jako monitor do oglądania filmów.
  • REKLAMA
  • #2 19912393
    Wojtek M
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    Markę TCL trzeba omijać "szerokim łukiem"!!!
  • REKLAMA
  • #3 19912408
    soleks
    Poziom 10  
    Dlaczego? A jaki telewizor byś proponował tak do 1700 zł?
    50 cali znalazłem taki 50UP75003LF co o nim sądzicie?
  • #4 19912739
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 932
    Wojtek M napisał:
    Markę TCL trzeba omijać "szerokim łukiem"!!!

Ciężko będzie omijać - bo to największy producent telewizorów na Ziemi :D
  • REKLAMA
  • #5 19912841
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1654
    Każdy sądzi według siebie. Oczywiście wszystko jest zależne od oczekiwań. Nie jest to wyrób na wieki ale po co taki potrzebny w obecnych czasach. Zapewni średnią jakość obrazu i dźwięku (dla mieszkania). Może okazać się niewystarczający dla wyrafinowanych graczy lub koneserów dźwięku tylko czy zapewnisz odpowiednie źródło sygnału. A co do trwałości to jak ze wszystkim loteria i trzeba sięgnąć do warunków zakupu. Ja właśnie siedzę przy wyrobie równoległej firmy robiącym za monitor i jest wystarczający choć szpanować nie ma czym.
  • REKLAMA
  • #6 19912979
    soleks
    Poziom 10  
    Co do dźwięku będzie on podłączony pod amplitunera. A co do grania to ja nie gram w żadne gry tylko oglądam filmy i seriale.
  • #7 19913032
    panzewsi
    Poziom 24  
    Ocena: 159
    Ja mam taki TV. OLED to nie jest, ale w tej cenie i trochę wyższej nic lepszego nie ma. Mam go jakieś 1,5 roku i w sumie nie ma żadnych z nim problemów. Obraz jest całkiem znośny, kolory i czerń w porządku, biel pod kątem w rogach jest taka sobie, ale podczas oglądania głupot to nie przeszkadza. Dźwięk z głośników taki jak wszędzie czyli coś tam brzęczy - jak komuś słoń nie nadepnął to trzeba dać na wzmacniacz i wtedy jest nieźle.
    Android działa bez większych problemów, udało mi się na niego wgrać aplikacje zgrane z komórki. Wgrałem mu sklep Aurora i można z niego ściągnąć wszystkie aplikacje na androida (w sklepie Play są tylko telewizyjne) Netflix i YouTube itp. działają sprawnie. Obudowa z tyłu jest metalowa. Ogólnie mogę polecić.
  • #8 19932248
    soleks
    Poziom 10  
    panzewsi A za ile go kupiłeś i w jakim sklepie bo jest promocja teraz na niego w neonet i media expert.
  • #9 19933032
    panzewsi
    Poziom 24  
    Ocena: 159
    Ja już go mam sporo ponad rok, także cena i miejsce zakupu nie będzie miarodajne. Aha, kolega ma c815, ten jest naprawdę niezły, ale nieco droższy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dzielą się opiniami na temat telewizora TCL 50P615 jako monitora do laptopa do oglądania filmów. Wiele osób podkreśla, że TCL to popularna marka, ale niektórzy sugerują, aby ją omijać. Telewizor oferuje średnią jakość obrazu i dźwięku, co może być wystarczające dla przeciętnego użytkownika, ale niekoniecznie dla wymagających graczy czy audiofilów. Użytkownicy zauważają, że dźwięk z głośników jest przeciętny, a lepsze rezultaty można uzyskać przy podłączeniu do amplitunera. Telewizor działa na systemie Android, co umożliwia instalację aplikacji takich jak Netflix i YouTube. Ogólnie, opinie są mieszane, ale niektórzy użytkownicy są zadowoleni z jakości obrazu i funkcjonalności telewizora w tej cenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA