logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE T630 - przesyłanie plików z XP SP2 przez Bluetooth i IRDA nie działa

Paweł W. 06 Lis 2005 19:43 1137 4
REKLAMA
  • #1 1960839
    Paweł W.
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam.

Widzę różne zagadnienia w temacie nie działania tych urzadzeń.
    Mam podobny problem tylko w odwrotną stronę.
    Kupiłem oba te urządzenia, zainstalowałem i.... no właśnie, z telefonu SE T630 mogę przesłać dzwonki i tapetki, ale w drugą stronę za nic.
    System XP z SP2.
    W czym leży problem ?

Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 1961478
    Joy_Pawel
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Jakiego programu uzywasz do SE ?
  • REKLAMA
  • #3 1961843
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Skorzystaj z floAt's Mobile Agent. Co do IRDy to są problemy z portme IRDt na USB. Trzeba było zainstalować wirtualny port. Ja komunikuję się z 610 przez port podczerwieni w laptopie i wszystko działa.

Nie próbowałem przez bluetootha. Zacznij od instalacji FM Agenta.
  • REKLAMA
  • #4 1962083
    Paweł W.
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam.

Dzięki za odpowiedzi, używam oprogramowania od telefonu SE T630 no i wgrałem oczywiście sterowniki od IRDA i BLUETOOTH. W stronę ,,do komputera" wszystko jest OK, z kompa ani jedno ani drugie nie ,,widzi" telefonu.

Pozdrawiam.
  • #5 1962130
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Po podłączeniu T630 przez irdę w WinXP instaluje się nowe urządzenie, pojawia się ikona „przesyłanie danych do...”. Po kliknięciu na nią można do telefonu wysłać pliki, ale nie przejdą one do czasu kiedy w telefonie nie zatwierdzi się na to zgody. Może to jest Twój problemem;)

W floAt's Mobile Agent nigdy nie udało mi się przesłać plików. Za to bardzo ładnie można zgrać np. książkę telefoniczną przyciskiem odśwież /synchronizuj (dokładnie nie pamiętam).
REKLAMA