logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Niedziałające zamknięcie drzwi kierowcy - Seat Toledo 2

Sito605 20 Mar 2022 20:34 822 7
REKLAMA
  • #1 19940930
    Sito605
    Poziom 4  
    Witam, mam problem odnośnie drzwi od kierowcy. Wkładam kluczyk i słychać dźwięk zamykania i gaśnie światło w podsunięcie, lecz wszystkie drzwi się zamykają tylko nie kierowcy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19940987
    Sito605
    Poziom 4  
    Wyjąłem zamek z drzwi i blokowałem go tak jak bym zamknąl drzwi (ten bolec) i przekręciłem kluczyk żeby zamknąć i ciągnąłem za linke od klamki z zewnątrz i nie puścił, gdy go wsadziłem z powrotem to znów ten sam problem
  • REKLAMA
  • #4 19940995
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 737
    To masz odpowiedz co nie jest tak . Mozesz sprobowac zamek czyms spryskac do mechanizmu np.WD40 i pare razy zamknac otworzyc . Brak konserwacji zamkow w czasie uzytkowania pojazdu moze skutkowac czyms takim .
  • #5 19941064
    Sito605
    Poziom 4  
    Dzięki za odpowiedz jutro spróbuje i napisze czy pomogło.
  • #6 19943470
    Sito605
    Poziom 4  
    Niedziałające zamknięcie drzwi kierowcy - Seat Toledo 2 [img-0]
    Czy to może być winną zamykania drzwi ? Te plastik się mijają
  • REKLAMA
  • #7 19943558
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 19946059
    Sito605
    Poziom 4  
    Kupiłem nowy zamek, tamtego nie dałem naprawić

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z zamknięciem drzwi kierowcy w samochodzie Seat Toledo 2. Po włożeniu kluczyka słychać dźwięk zamykania, ale drzwi kierowcy nie zamykają się. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie siłownika centralnego zamka lub samego zamka. Po wyjęciu zamka i próbie jego zablokowania, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują sprawdzenie mechanizmu zamka, konserwację za pomocą WD40 oraz kontrolę szczotek, mikroprzełączników i połączeń elektrycznych. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup nowego zamka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA