Witam potrzebuję pomocy przy uruchomieniu radyjka ALFA 937 MID.
Radyjko wyświetla cancheck. Radyjko stare ale chciałbym je zreanimowac,
najlepiej wyłączając sprawdzanie po CAN. Czy ma ktoś jakiś pomysł na to radyjko?
Wstawiam zdjęcia PCB radia i plik odczytany pamięci ST 24C08.
Załączniki:
moje radio blaupunkt.bin(1 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Dziwne bo mi pokazuje z tego wsadu, że CAN security Inactive czyli powinno być nieaktywne. Wstawiam twój wsad ze zdjętymi zabezpieczeniami i zresetowanym licznikiem błędów.
Załączniki:
moje radio blaupunkt_SecurityOff.bin(1 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wgranie wsadu do pamięci 24C08 niestety nic nie zmieniło
Pozostaje skorzystanie z pomysłu kolegi LWD11 i pogrzebanie w pamięci Procesora motoroli
To układ w moim radyjku, będę wdzięczny za pomoc w odczytaniu pamięci.
Posiadam taki programator AVRmkII. Czy nada sie on? Używałem go do programowania ATMELI, z mikroprocesorami innych producentów nie mam doświadczenia. Ale zawsze kiedyś jest ten pierwszy raz.
W linku post odnosi się do układu o innym oznaczeniu. Czy te wyprowadzenia są takie same i czy mogę się podpiąć do układu bez wylutowania go ??
W linku jest mowa właśnie o Motoroli którą masz w swoim radiu MC68HC11PA8. Można ją przeczytać w układzie, bez wylutu. Programator UPA USB był by dobrym wyborem.
Użytkownik poszukuje pomocy w uruchomieniu radia ALFA 937 MID, które wyświetla komunikat "cancheck". Chce wyłączyć sprawdzanie po CAN, aby zreanimować urządzenie. W odpowiedziach sugerowane są modyfikacje w procesorze Motorola HC11PA8 oraz wgranie odpowiednich wsadów do pamięci ST 24C08. Użytkownik rozważa użycie programatora AVRmkII do odczytu pamięci procesora, a także rozważane jest zakupienie programatora UPA USB, który umożliwi odczyt bez wylutowania układu. Wskazówki dotyczące modyfikacji i programowania są podawane przez innych uczestników dyskusji. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.