logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Algorytmy programowania układu GAL16V8 - poszukiwanie informacji

kesick1 07 Lis 2005 20:38 2703 6
REKLAMA
  • #1 1963312
    kesick1
    Poziom 11  
    Poszukuję algorytmów programowania układu GAL16V8. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1968696
    Blasiutek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam,
    problem jest dość ciężki ponieważ firmy produkujące układy programowalne umówiły się ze nie będą publikować algorytmów programowania swoich wynalazków.Jedynym wyjątkiem są firmy produkujące programatory, które w "wielkiej tajemnicy" otrzymują potrzebne dane :(. Jako przykład może posłużyć programator PS32, którego to oprogramowanie umożliwia edycję algorytmów programowania wybranego układu, ale w przypadku np. GAL22v10 trzeba podać hasełko:).
    Kiedyś trafiłem na opis programowania jakiegoś gala, ale nie miałem okazji sprawdzić ile jest to wiedza warta:). Pliczek gdzieś mi umkną. Postaram się odnaleźć i przesłać.
  • REKLAMA
  • #3 1968767
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Jak zwykle nie chce się nikomu skorzystać z wyszukiwarki wuwuwu.elektroda.pl/rtvforum/topic150209.html
    Zgadzam się absolutnie z przedmówcą, większość algorytmów jest niejawna, a sprzedawcy jedynie dają liste programatorów które wspierają ich produkty. Jak kolega napisze po co mu to, to może coś da się doradzić.
  • REKLAMA
  • #4 1985593
    kesick1
    Poziom 11  
    Algorytmy potrzebne mi są do zbudowania programatora GAL16V8, który miałby się komunikować z kompem przez moduł pro-552.
  • #5 2162867
    fotonik
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Nie o to pytasz, ale strona jest ciekawa. (jeszcze nie sprawdziłem czy działa).

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 2312031
    kesick1
    Poziom 11  
    Algorytmy są dobre i działają. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania algorytmów programowania układu GAL16V8. Wskazano, że producenci układów programowalnych zazwyczaj nie udostępniają publicznie algorytmów programowania, które są przekazywane jedynie producentom programatorów w formie poufnej. Przykładem jest programator PS32, który umożliwia edycję algorytmów, jednak dla niektórych układów, np. GAL22V10, wymaga podania hasła. Autor potrzebował algorytmów do budowy własnego programatora GAL16V8 komunikującego się przez moduł pro-552. W trakcie dyskusji podano link do pliku z algorytmami programowania GAL (http://www.republika.pl/gustaw47/projekty/gal-alg.txt), które po testach okazały się działać poprawnie, co pozwoliło na zamknięcie tematu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA