logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Rejestrator BCS-XVR1601-III (16 kanałów + 8IP) nie wykrywa nowej kamery IP

pezet40 31 Mar 2022 13:34 660 3
REKLAMA
  • #1 19956834
    pezet40
    Poziom 9  
    Cześć. Posiadam w szkole taki rejestrator: BCS-XVR1601-III
    Link

Postanowiłem dokupić do niego kamerę IP mianowicie: BCS-TIP5501IR-AI
    Link

Rejestrator ma dodatkowych 8 kanałów IP. Zaznaczam że obecnie jest do niego podłączonych około 10 kamer zwykłych analogowych. w jaki sposób mam podłączyć kamerę IP do rejestratora tak aby została przez niego wykryta? Czy muszę wykorzystać jeden z 16portów analogowych czy mogę ją wpiąć bezpośrednio do gniazda LAN w rejestratorze? Robiłem do gniazda LAN ale nie wykrywa nic... Może jakaś funkcjonalność musi być włączona i w kamerze i w rejestratorze? Proszę o pomoc. Zdjęcie gniazd w rejestratorze:
    Rejestrator BCS-XVR1601-III (16 kanałów + 8IP) nie wykrywa nowej kamery IP
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19957003
    BCSCCTV

Poziom 19  
    Ocena: 113
    Kamerę IP do tego rejestratora podłączamy do gniazda LAN np przez jakiś switch.
    Kamera i rejestrator jest fabrycznie na adresie IP 192,168.1.108 ( więc w jednym z urządzeń musisz zmienić adres ).
    Kamerę należy też zainicjować.

Odezwij się do naszego wsparcia to koledzy pomogą.
    tel 22 551 20 60
    pomoc(_at_)bcscctv.pl
    Konto firmowe:
    BCS Sp z.o.o
    Modularna 11, Warszawa, 02-285 | Strona WWW: https://www.bcs.pl
  • REKLAMA
  • #3 19965177
    pezet40
    Poziom 9  
    BCSCCTV napisał:
    Kamera i rejestrator jest fabrycznie na adresie IP 192,168.1.108 ( więc w jednym z urządzeń musisz zmienić adres ).

W kamerze zmieniłem adres IP na klasę adresową z rejestratora, i po zainicjowaniu jest wszystko ok. Dzięki wielkie za pomoc. Przy takim posprzedażowym wsparciu będę poważnie zastanawiał się nad kolejnymi urządzeniami marki BCS. Temat zamykam.
  • #4 19965179
    pezet40
    Poziom 9  
    BCSCCTV napisał:

W kamerze zmieniłem adres IP na klasę adresową z rejestratora, i po zainicjowaniu jest wszystko ok. Dzięki wielkie za pomoc. Przy takim posprzedażowym wsparciu będę poważnie zastanawiał się nad kolejnymi urządzeniami marki BCS. Temat zamykam.

Dodano po 50 [sekundy]:

Rozwiązano
REKLAMA