logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Porównanie modeli smartfonów: Xiaomi 11T Pro 5G, Oppo Reno 6 Pro 5G, Samsung S21 FE i S22

kisiol 03 Kwi 2022 08:50 594 9
REKLAMA
  • #1 19961264
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 468
    Dzień dobry. W poniedziałek idę po nowy smartfon z oferty plusa. Mam dylemat co wybrać, przymierzam się do trzech modeli, xaiomi 11t pro 5g, oppo reno 6 pro 5g i do Samsunga s 21 fe. Może jakieś rady co wybrać, a może inna propozycja zastanawiałem się nad s22 ,ale cena jest z kosmosu. Aktualnie korzystam z Samsunga Note 9 i jestem z Samsungiem od poczatku modeli serri S i NOTE . Nie ukrywam że myślę nad zmianą producenta ,ale czy warto. Proszę o porady i opinie wyżej wymienionych smartfonów.
  • REKLAMA
  • #2 19961272
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2039
    Witam,
    trodno jest polecic cos na odleglosc.
    Uzywalem starsze samsungi S i bylem zadowolony, nowsze >s20 jak dla mnie sa przeladowane, samsung zawsze laduje kupe niepotrzebnego softu, ja tego nie potrzebuje, skanowanie odcisku palca przez ekran to pomylka, nigdy mi nie dzialalo poprawnie, czas reakcji bardzo wolny i duzo bledow.
    Zalezy czy potrzebujesz telefonu z bajerami czy do normalnego uzytkowania. Obecnie zmieniajac telefon na pewno nie bedzie to samsung.
    Osobiscie wolalem system na starszych huawei'ach - w sensie latwosci uzytkowania.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 19961289
    kisiol
    Poziom 20  
    viayner napisał:
    Witam,
    trodno jest polecic cos na odleglosc.
    Uzywalem starsze samsungi S i bylem zadowolony, nowsze >s20 jak dla mnie sa przeladowane, samsung zawsze laduje kupe niepotrzebnego softu, ja tego nie potrzebuje, skanowanie odcisku palca przez ekran to pomylka, nigdy mi nie dzialalo poprawnie, czas reakcji bardzo wolny i duzo bledow.
    Zalezy czy potrzebujesz telefonu z bajerami czy do normalnego uzytkowania. Obecnie zmieniajac telefon na pewno nie bedzie to samsung.
    Osobiscie wolalem system na starszych huawei'ach - w sensie latwosci uzytkowania.
    Pozdrawiam

Też myślałem o huawei ,ale te problemy z Google mocno to ograniczają. Mam chęć na xaiomi wygląda fajnie i to ładowanie 120w robi wrażenie. Kwestia jak to się sprawuje na codzień, jest to typowy chińczyk i kasa nie mała.
  • REKLAMA
  • #4 19961462
    osiniak75
    Poziom 35  
    Ocena: 543
    Mam Xiaomi i nie wieje chińszczyzną. Wcześniej miałem Sony Xperie i w porównaniu z Xiaomi to była cegła. Liczyłeś ile przepłacisz za aparat?
  • #5 19961472
    kacha36
    Poziom 23  
    Ocena: 90
    Cześć, posiadam od około czterech miesięcy Realme GT Master Edition 8/256, czujnik odcisku palca na ekranie działa fajnie, robi bardzo ładne zdjęcia, ładowanie 65W dla mnie bomba, ten model mogę polecić.
  • #7 19961474
    kiko80
    Poziom 27  
    Ocena: 162
    Przez 6 lat używałem OnePlus 3, teraz używam Poco M3 Pro 5G w którym zmieniłem rom na Indonezyjski by móc nagrywać rozmowy telefoniczne. Wybierz to co lubisz i pasuje Ci.
  • REKLAMA
  • #8 19966203
    kisiol
    Poziom 20  
    Witam. Skusiłam się na Xiaomi 11 t dla żony, a dla siebie 11 t pro. Jeśli chodzi o moją opinię, to odradzam zakup takich telefonów typowa china, a kasa duża. Telefon nawet jak się trzyma w ręku to czuć tą tandetę. Nie posiada nawet diody informacyjnej na przodzie, rom też jakiś badziewny. Przesiadłem się z Samsunga, można to porównać jak przesiadka z ferrari na rower. Jedyny plus jaki można znaleźć, to ładowanie, aczkolwiek nie wiadomo jak to długo wytrzyma bateria. Niech każdy dobrze przemyśli przed zakupem, mogłem wziąść Samsunga S21 i był tańszy od chińczyka.
    Ogólne wrażenia ze smartfona są tragiczne.
  • #9 19968306
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    kisiol napisał:
    Skusiłam się na Xiaomi 11 t dla żony, a dla siebie 11 t pro

Skro raz miałaś Samsunga klasy S to przesiadka na inny oprócz iphona (chodzi o wykonanie) będzie zazwyczaj rozczarowaniem.
  • #10 19968500
    kisiol
    Poziom 20  
    Teraz już wiem Mam jeszcze jeden problem, posiada zegarek Samsunga watch 4 ,i mam problem bo spakować z xaiomi. Ogólnie, zegarek jest widziany ,ale nie działają wszystkie funkcje typu pomiary tętna ciśnienia ekg i itp. Nie mogę pobrać aplikację że sklepu samsung. Czy wo-gule jest taka możliwość.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru smartfona spośród modeli Xiaomi 11T Pro 5G, Oppo Reno 6 Pro 5G, Samsung S21 FE oraz S22. Wiele osób podkreśla, że Samsungi, zwłaszcza nowsze modele, mogą być przeładowane niepotrzebnym oprogramowaniem, co wpływa na ich wydajność. Xiaomi 11T Pro 5G zaskakuje szybkim ładowaniem 120W, ale niektórzy użytkownicy wyrażają obawy co do jakości wykonania i oprogramowania. Pojawiają się również sugestie dotyczące alternatywnych modeli, takich jak Realme GT Master Edition oraz Poco M3 Pro 5G. Użytkownicy, którzy przesiadali się z modeli Samsung, zauważają różnice w jakości wykonania i funkcjonalności. Dodatkowo, pojawia się problem z kompatybilnością zegarka Samsung Watch 4 z telefonami Xiaomi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA