Cześć, jestem zupełnie zielona w temacie a mam potrzebę wymienić tv na większy. Mam do wyboru LG 55UP75003LF oraz Philips 55PUS7506. Nie mam pojęcia, który wybrać. Głównie do oglądania filmów i programów całą dobę. Na dzień dzisiejszy nie planuję grać na nim. Zmierzyłam i 55" jest idealnym rozmiarem.
Czy aby napewno TCL jest polskim producentem?
"TCL Technology (TCL) – korporacja międzynarodowa z siedzibą główną w Huizhou, w prowincji Guangdong w ChRL, działająca w branży elektronicznej."
Każdy ma inne doświadczenia ale z moich poleciłbym Ci LG. gdyż ma świetny system smart i genialnego pilota Magic, nie wiem czy akurat ten pilot jest w zestawie, lecz jeżeli nie zawsze kiedyś możesz go dokupić a jest mega wygodny w użytkowaniu, a to jest główna rzecz, którą doczuwasz w kontakcie z telewizorem.
Philipsa miał mój przyjaciel po 4 latach mu padło podświetlenie matrycy a po pięciu płyta główna.
Ponad 10 lat temu kupiłem pierwszego LG (plazma) działa do dzisiaj, moja siostra też pewnie z 6-7 lat temu kupiła LG również działa. Kuzynka ma 6 lat oleda również nic się nie dzieje.
Czemu z dwojga złego? Dla mnie LG to świetny wybór i go uargumentowałem, a jeżeli uważasz inaczej to uzasadnij swoją odpowiedź.
A jeżeli autor będzie chciał, mogę więcej zalet systemu LG powiedzieć.
Mam Philipsa z Ambilightem nie kupiłbym go drugi raz. W Twoim przypadku celowalbym w LG z tym magicznym pilotem. Philips taki se, po 2 latach poszło podswietlenie. Do tego pilot jak z czasów PRL, miły powrót do czasów młodości . Klawiatura qwerty praktyczna jak maluch do jeżdżenia. Philipsom mówię zdecydowane nie. Jeśli jedynym kryterium jest cena bierz najtańszy. W sumie i tak zepsuje się w ciągu 5 lat.
Bardzo dziękuję za rady. Kupię LG 😊Jakby mi chciał ktoś jeszcze opowiedzieć o zaletach tej marki to chętnie poczytam 😁 O magicznym pilocie też w sumie 🤔
Jeżeli jest on w zestawie, pierwsza jego zaleta to kursor którym wybierasz nie tylko aplikacje ale i litery w wyszukiwarce więc jest to szybkie i wygodne, Tak samo można czegoś wyszukać, zamiast pisać można powiedzieć, można powiedzieć też "wyłącz TV po 30 minutach" nie trzeba szukać tej funkcji w menu. Ja często używam Tidala, więc nie potrzebuję ekranu do słuchania muzyki, więc mówię "Wyłącz ekran TV" Wada, szybko zmywające się przyciski.
Bardzo wygodnie tak samo przegląda się zdjęcia na telewizorze, można je szybko powiększyć i np. przesunąć kursorem w wybrane miejsce.
Kiedyś nragrałem film o tym
https://www.youtube.com/watch?v=c01QJDLExnU
Ale bajer 😀 Super sprawa ten pilot! Jak nie będzie w zestawie to można dokupić. A z tego co czytałam to w zestawie raczej ciężko. Naprawdę bardzo dziękuję wszystkim za cenne rady 😊
✨ W dyskusji porównano dwa modele telewizorów: LG 55UP75003LF i Philips 55PUS7506, z naciskiem na ich przydatność do oglądania filmów. Użytkownicy polecają LG ze względu na jego system smart, wygodny pilot Magic oraz długowieczność produktów tej marki. Wskazano na problemy z jakością telewizorów Philips, w tym awarie podświetlenia matrycy i płyty głównej. Użytkownicy podkreślają, że LG oferuje lepszy stosunek jakości do ceny oraz bardziej nowoczesne funkcje, co czyni go lepszym wyborem dla osoby, która planuje intensywne oglądanie filmów. Wygenerowane przez model językowy.