Witam mam problem . Odcina mi zapłon przy 10 000 obrotów mimo że skala jest do 12 000 . Co może być przyczyną?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamstachu_l napisał:Może motocykl czytał instrukcje obsługi z uwaga na stronie 14:
UWAGA: Zabroniona jest praca silnika w strefie wysokich obrotów. Strefa wysokich obrotów silnika: 10000 obr./min i powyżej.
No tak zabroniona jest i czytałem to ale jeśli jest zabroniona znaczy że jest możliwa m a ja takiej możliwości nie mam ponieważ kręci tylko do 10
patmiks83 napisał:To znaczy, że gdyby osiągał takie obroty to należy je zmniejszyć Nie gwarantuje osiągania takich obrotów. Może jednak Japończyk poznał zapędy użytkowników Kraju nad Wisłą i wprowadził elektroniczna blokadę aby sobie nie popsuli motocykla.stachu_l napisał:jeśli jest zabroniona znaczy że jest możliwa
grzeniuw napisał:No chyba mają - jeżeli jesteś w stanie wykręcić takie obroty na najwyższym biegu to każde dodatkowe 1000rpm to 10% większa prędkość (w stosunku do prędkości przy 10000rpm).Przecież obroty przy odcince nie mają nic do Vmax, ten z wyższą odcinką nie będzie z tego powodu szybszy.