logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera.

sekosek23 15 Kwi 2022 14:21 26220 2
REKLAMA
  • #1 19979548
    sekosek23
    Poziom 1  
    Witam, jakiś czas temu zmieniłem dekoder na 4K ULTRABOX+ od Cyfry+. Przez kilka miesięcy wszystko działało okej, ostatnio nie mogę normalnie zmieniać kanałów przyciskami Prog+/-. Tzn. mogę ale najpierw muszę np. sztucznie wejść w menu dekodera a potem cofnąć, żeby sztucznie wywołać pasek zmiany kanałów na dole i dopiero mogę zmieniać kanały pilotem (Prog+/-). Spotkał się ktoś może z takim problemem? Czy jest może włączona jakaś dziwna funkcja/blokada?
    Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera. Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera.
  • REKLAMA
  • #2 19982701
    mischa
    Poziom 23  
    Ocena: 200
    Pilot nie ma żadnej blokady. Może jedynie sterować wyłączaniem TV i jego regulacją głośności. Za to one się zachowują dziwnie, gdy kończą się w nim baterie :) Wciśnij przycisk TV, zapali się czerwona dioda. I teraz wciśnij dowolny klawisz. Jak dioda przygasa do zera, to baterie do wymiany. Mimo, że np. głośność działa.
  • #3 20085205
    vektroda
    Poziom 4  
    Ocena: 15
    Może pilot jest tak wyrobiony że nie działa, sam miałem kiedyś taki przypadek.
REKLAMA