Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera.

sekosek23 15 Apr 2022 14:21 6804 2
    sekosek23
    Level 1  
    Witam, jakiś czas temu zmieniłem dekoder na 4K ULTRABOX+ od Cyfry+. Przez kilka miesięcy wszystko działało okej, ostatnio nie mogę normalnie zmieniać kanałów przyciskami Prog+/-. Tzn. mogę ale najpierw muszę np. sztucznie wejść w menu dekodera a potem cofnąć, żeby sztucznie wywołać pasek zmiany kanałów na dole i dopiero mogę zmieniać kanały pilotem (Prog+/-). Spotkał się ktoś może z takim problemem? Czy jest może włączona jakaś dziwna funkcja/blokada?
    Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera. Pilot nie przełącza kanałów NC+. Muszę sztucznie wejść w menu dekodera.
    mischa
    Level 23  
    Pilot nie ma żadnej blokady. Może jedynie sterować wyłączaniem TV i jego regulacją głośności. Za to one się zachowują dziwnie, gdy kończą się w nim baterie :) Wciśnij przycisk TV, zapali się czerwona dioda. I teraz wciśnij dowolny klawisz. Jak dioda przygasa do zera, to baterie do wymiany. Mimo, że np. głośność działa.
    vektroda
    Level 4  
    Może pilot jest tak wyrobiony że nie działa, sam miałem kiedyś taki przypadek.