logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim

boygeorge 26 Kwi 2022 16:23 897 2
REKLAMA
  • #1 19995862
    boygeorge
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam.
    Plyta Asus rog b550 f WIFI II

mam dysk WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NVMe na m2
    2 hhd na sata
    1 ssd dysk
    1 naped dvd
    grafika na pcie 16_1
    oraz muzyczna sb xfi pcie

problem w tym ze bios nie widzi dysku m2 w zakladce NVMe controller

widzi go tylko jako AMD RAID bez nazwy

i prosze mi powieziec o zakladce LAUNCH CSM jak ma byc ustawiona

aktualizacja....
    wylaczylem RAID MODE NVMe i teraz BIOS widzi dysk.

A jak z innymi ustawieniami ?

Dolaczam zdjecia , moze cos nie tak ustawilem...

WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim WD Black SN850 1TB M.2 PCIe NV - Bios nie widzi dysku ale system dziala na nim
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19998108
    Brodi
    Poziom 32  
    Ocena: 185
    csm = disabled jeśli wszystko masz uefi
    nvme raid - disabled
    m.2_1 masz dysk nvme
    uważaj z resetowaniem biosu, bo jak skasujesz zawartość tpm to będzie problem z logowaniem do windowsa :]
    w zakładce advanced masz prawie wszystko na auto, czasem to dobry pomysł a innym razem coś trzeba wymusić jak masz sporo urządzeń w kompie,
    xfi bywa kapryśna i czasem pracuje dobrze tylko w jednym slocie, u mnie chciałem wcisnąć nad grafikę ale działa tylko w dolnym.
  • #3 20221764
    boygeorge
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    jak napisal Brodi
REKLAMA