logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprzedam PROFESJONALNE WEBASTO TOP AIR 2000 <KOMPLET>

Refus 08 Lis 2005 23:37 14013 7
  • #1 1966594
    Refus
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    WEBASTO TOP AIR 2000 - ogrzewanie postojowe wysokiej klasy. Urzadzenie o niebagatelnych parametrach technicznych. Jest to zdecydowanie jedno z najlepszych urzadzen tego typu w swojej klasie. Niewielkie gabaryty oferujace maksymalne parametry grzewcze.
    Dane techniczne:

Strumień cieplny KW:
    - obciązenie częsciowe - 0,9-1,8
    - obciązenie calkowite - 2,0

Zuzycie paliwa w kg/h
    - obciazenie częsciowe - 0,1-0,18
    - obciazenie calkowite - 0,21

Elementarna moc pobierania W
    - obciazenie częsciowe - 9-18
    - obciazenie calkowite - 22

Wydatek powietrza - 70 m³/h

Wymiary w mm
    - dlugosc x szerokosc x wysokosc 322 x 130 x 122

Paliwo
    - benzyna/olej napędowy

Zalety ogrzewania niezaleznego:

cicha praca
    bezstopniowa regulacja mocy
    wysoka moc grzejna
    niska moc poboru pradu
    tylko 80W przy starcie
    wysoka jakosc
    kompaktowa konstrukcja
    male wymiary zewnętrzne'
    Agregat podczas pracy moze znajdowac się w kabinie kierowcy (pomieszczeniu ogrzewanym) ,lub tez poza nia. Potrzebne do spalania powietrze jest pobierane poprzez przewód ssawny (wejscie przewodów elektrycznych) i po spaleniu w komorze wyrzucany rura wydechowa poza pomieszczenie .Sterowanie odbywa się z kabiny kierowcy i moze byc manualne ,lub automatyczne z zegarem siedmiodniowym .

O tym egzemplarzu:
    sprawdzone w serwisie - jego stan techniczny oceniono na bdb.
    100% sprawne!
    Zestaw zawiera komplet (webasto,pompka,sterownik,bezpiecznik,kable)

W razie pytań lup propozycji proszę dzwonic wieczorem pod nr telefonu: 604 71 00 30 lub pisac na mixteam(_at_)tlen.pl
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71639616
  • #2 1968774
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    a czemu za używane cenisz drożej jak za nowe ??
  • #3 1968813
    Refus
    Poziom 12  
    hmm mozesz mi powiedzieć gdziej taniej kupie cały komplet nowy taniej ??, moze jest nowy i taniej ale samo Webasto bez pompki itp ??
  • #4 1969889
    Refus
    Poziom 12  
    kolego dzwoniłem do pewnej firmy które sprzedaja dokladnie takie same webast'a
    cena to 2999zl
    http://www.carrier.pl/html/kontakt.html
    Pozdrawiam
    Wiec mysle ze ja wiecej nie chce nic nowe !!
  • #5 1974379
    skylark
    Poziom 25  
    Ocena: 239
    "Zasłużony" fachmanie chyba przesadziałeś ;-)
  • #6 1974437
    fachman
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 123
    skylark napisał:
    "Zasłużony" fachmanie chyba przesadziałeś ;-)

nooo sprzedane! w takim razie nie znam aktualnych cen,
    kiedyś zapłaciłem 1.200zł, ale kilka lat temu jak tylko u nas pojawił się przedstyawiciel, wersję na benzynę, dawali duuuży rabat i było to kilka lat temu i kupowałem latem :(
    widać mroźna zima będzie w tym roku :)
  • #7 1975066
    skylark
    Poziom 25  
    Ocena: 239
    Warto jednak podawać sprawdzone wiadomości na forum....
    Akurat jestem na bieżąco z cenami ogrzewań od samego początku przedstawicielstwa Webasto w Polsce (zdaje się od 1991r). Od chwili pojawienia się AT2000 (a było to dobrych parę lat później) cena jego nigdy była niższa od 1000DM na początku.
    .... Ale nie mówimy o historii ale o teraźniejszości.
    Aktualna cena przekracza 800Euro netto, więc jakby nie liczyć rząd 4000zł brutto.
    I jak ma się do tego 1200zł fachmana?
  • #8 2232229
    maciek bogatynia
    Poziom 14  
    Ocena: 129
    Mam całe nowe ogrzewania ,składane z nowych części ,a także używane w umiarkowanych cenach.Zapewniam serwis i dostęp do części .Służę poradą na temat ogrzewań AIR TOP 2000,200S

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sprzedaży profesjonalnego ogrzewania postojowego Webasto Top Air 2000 w komplecie. Urządzenie charakteryzuje się wysoką mocą grzewczą (do 2,0 kW przy pełnym obciążeniu), niskim zużyciem paliwa (0,1-0,21 kg/h) oraz niewielkimi wymiarami (322x130x122 mm). Ogrzewanie może pracować na benzynę lub olej napędowy, cechuje się cichą pracą, bezstopniową regulacją mocy oraz niskim poborem prądu (do 22 W przy pełnym obciążeniu). W dyskusji poruszono kwestie cenowe – nowy komplet Webasto Top Air 2000 kosztuje około 3000 zł brutto, co jest zgodne z aktualnymi cenami rynkowymi, natomiast ceny używanych egzemplarzy bywają wyższe niż oczekiwane. Uczestnicy podkreślają konieczność podawania sprawdzonych informacji o cenach oraz dostępności serwisu i części zamiennych. Jeden z użytkowników oferuje zarówno nowe, jak i używane ogrzewania Air Top 2000 i 200S wraz z serwisem i doradztwem technicznym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA