Witam Panowie,
W moim domu obecnie działa następujący schemat:
- Router główny internet mobilny ( Huawei B818 ) + anteny LTE
- 2x router TP LINK WR841N , jeden obsługuje TV plus komputer stacjonarny , drugi rozsyła WIFI po budynku + 2 TV
- 3x kamery Hikvision + rejestrator hikvision + switch poe TP LINK
Pod koniec lipca przechodzę na światłowód orange (wybrałem wersję do 600mb/s) , demontuje anteny LTE , router Huawei poleci na sprzedaż.
Od orange mam dostać sprzęt w postaci routera Funbox 6
Niestety router bedzie stal tam gdzie huawei czyli na poddaszu, muszę to wszystko pospinać tak jak jest teraz.
Nie to mnie martwi , martwi mnie to że obecne routery TP-LINK (WR841N ) będą prawdopodobnie mocno ograniczały mi internet ( a może się mylę ? ), czy już powinienem myśleć o ich zmianie ?
Jeżeli tak to na co ?
Zanaczam że układ routerów jest niezmienny, Funbox musi być na górze, reszta zostaje na swoim miejscu ( logistyka tutaj mnie trzyma )
Oczywiście routery są połączone przewodem RJ45, tzw. skrętka
Proszę o porady
Pozdrawiam
W moim domu obecnie działa następujący schemat:
- Router główny internet mobilny ( Huawei B818 ) + anteny LTE
- 2x router TP LINK WR841N , jeden obsługuje TV plus komputer stacjonarny , drugi rozsyła WIFI po budynku + 2 TV
- 3x kamery Hikvision + rejestrator hikvision + switch poe TP LINK
Pod koniec lipca przechodzę na światłowód orange (wybrałem wersję do 600mb/s) , demontuje anteny LTE , router Huawei poleci na sprzedaż.
Od orange mam dostać sprzęt w postaci routera Funbox 6
Niestety router bedzie stal tam gdzie huawei czyli na poddaszu, muszę to wszystko pospinać tak jak jest teraz.
Nie to mnie martwi , martwi mnie to że obecne routery TP-LINK (WR841N ) będą prawdopodobnie mocno ograniczały mi internet ( a może się mylę ? ), czy już powinienem myśleć o ich zmianie ?
Jeżeli tak to na co ?
Zanaczam że układ routerów jest niezmienny, Funbox musi być na górze, reszta zostaje na swoim miejscu ( logistyka tutaj mnie trzyma )
Oczywiście routery są połączone przewodem RJ45, tzw. skrętka
Proszę o porady
Pozdrawiam