logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran - Czasem pojawia się czarny ekran podczas normalnego użytkowania ko

dawidpepega 22 Cze 2022 10:27 1374 4
REKLAMA
  • #1 20071060
    dawidpepega
    Poziom 2  
    Witam, ostatnio zmagam się z problemem czarnego ekranu. Podczas zwykłego korzystania z komputera (korzystanie z przeglądarki, grania w gry itp) komputer zatrzymuje obraz i po chwili jest czarny ekran muzyka, która grała w tym czasie nadal gra (komputer wydaje się jakby nadal działał).
    Pomaga zwykle restart komputera ale czasami nawet to nie pomaga, ponieważ słychać że system się uruchomił ale nadal pozostaje czarny ekran wtedy muszę odłączyć komputer od zasilania i przytrzymać przycisk włączania komputera. Gdy mi się już uda odpalić komputer muszę wchodzić w menedżer urządzeń i aktualizować na nowo sterownik karty graficznej.
    Czarny ekran - Czasem pojawia się czarny ekran podczas normalnego użytkowania ko

Sprawdzałem temperatury podzespołów pod obciążeniem gry CPU 60°C GPU 70°C.

Specyfikacja Komputera:
    Płyta główna: gigabyte b450m ds3h
    System: Windows 11 Pro
    Procesor: Ryzen 5 2600
    Karta graficzna: RX 570
    Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C16
    Zasilacz: Gigabyte P650B 650W
    Dyski: Samsung m2 980 500GB
    SSD SATA 256GB GOODRAM
    2x1TB HDD toshiba

Proszę o pomoc z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 20071068
    Tomek_GZ
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    Może to coś z monitorem?
    Zmienić sposób przesyłania sygnału (jeśli to możliwe), sprawdzić rozdzielczość, odświeżanie (może nie domaga).
  • REKLAMA
  • #3 20071069
    dawidpepega
    Poziom 2  
    Sprawdzałem podpinałem inny monitor dalej to samo
  • REKLAMA
  • #4 20071071
    Tomek_GZ
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    Kabelek zmieniałeś? U siebie kiedyś walczyłem z gasnącym ekranem, po podmianie przewodu DP pomogło.
  • #5 20071074
    dawidpepega
    Poziom 2  
    Jeden monitor podpinałem pod displayport a drugi pod hdmi.
    Bardziej zastanawiałem się czy problem może być karta graficzna albo płyta główna.
REKLAMA