logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Schemat instalacji elektrycznej Opel Astra H Kombi 1.6 115KM, centralny zamek drzwi pasażera

januszskiba7 22 Cze 2022 11:19 1644 6
REKLAMA
  • #1 20071124
    januszskiba7
    Poziom 2  
    Witam. Mam pytanie ; czy ktoś może mi udostępnić schemat instalacji elektr. Opel astra H kombi 1.6 115KM z 2008 roku. Centralny zamek nie zamyka drzwi pasażera. Mój email januszskiba7(_at_)gmal.pl. Dzięki bardzo za pomoc. [/tex]
  • REKLAMA
  • #2 20071168
    Mardok2
    Poziom 18  
    Ocena: 55
    Coś sprawdziłeś? nie ma siły czy w ogóle martwy przycisk na drzwiach jakieś ruchy wykonuje chociaż minimalne podczas zamykania i otwierania?
  • REKLAMA
  • #3 20071205
    januszskiba7
    Poziom 2  
    Witam. Narazie nic nie sprawdzałem, słychać dźwięk zamykania, ale lewe drzwi pasażera są nie zamknięte.
  • Pomocny post
    #4 20071239
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5151
    Po co schemat, probówka w dłoń i sprawdzać kable idące do drzwi, podczas pracy zamka na dwóch kablach ma pojawiać się zasilanie naprzemiennie, wcześniej warto sprawdzić stan tych kabli bo lubią się łamać
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #5 20071292
    januszskiba7
    Poziom 2  
    Schemat przyda się w sprawdzeniu jak są poprowadzone przewody oraz jakie bezpieczniki do czego i przy innych usterkach. Auto dopiero kupiłem i uczę się.
  • REKLAMA
  • #7 20093036
    januszskiba7
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany. Dzięki bardzo za podpowiedzi, były przydatne. Sprawdziłem bezpieczniki-okazało się, że styki były zaśniedziałe

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał schematu instalacji elektrycznej dla Opla Astry H Kombi 1.6 115KM z 2008 roku, ponieważ centralny zamek nie zamykał drzwi pasażera. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie kabli prowadzących do drzwi oraz stanu bezpieczników, co okazało się kluczowe. Użytkownik znalazł pomocny link do schematów oraz potwierdził, że problem został rozwiązany po sprawdzeniu styków, które były zaśniedziałe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA