logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Telewizor PHILIPS 50PUS7855/12 problem z aplikacjami.

connecting 06 Lip 2022 08:40 6468 4
REKLAMA
  • #1 20090005
    connecting
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Posiadam Telewizor PHILIPS 50PUS7855/12
    Od momentu próby zainstalowania aplikacji potrzebnej do korzystania z D+, mam same schody. Nie mogę znaleźć opcji gdzie można zalogować się do konta google w tv.

Szukałam pomocy jak zainstalować kolejne aplikacje i wszędzie na stronie Philips jest instrukcja, że należy to robić to za pomocą aplikacji Sklep Google Play, niestety mam wiele różnych aplikacji ale tej nie mam.

Pytanie jak zarejestrować się do konta google ale w tv tego modelu ( przez przeglądarkę nie ma sensu wskazuje na moje konto, gdy chcę zainstalować jakąś aplikacje instaluje mi ją w smartfonie ) ?
    Jak zainstalować aplikację Sklep Google Play ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20093373
    connecting
    Poziom 11  
    xury napisał:
    Z opisów w sieci wynika, że ten model nie ma Androida tylko SaphiOS więc aplikacji D+ nie ma.

Dziękuję właśnie odpisano mi na stronie D+
    "Wszystko zależy jaki system ma Wasz telewizor Philipsa. Jeśli Android to nie powinno być problemu ze ściągnięciem aplikacji Disneya. Ale jeśli ubogi system Saphi to niestety już się nie da. Ale można to obejść. Wystarczy dokupić do telewizora przystawkę Chromecast 4.0."
    Znasz się może dotyczy tej "przystawki"?
  • REKLAMA
  • #4 20095814
    connecting
    Poziom 11  
    Problem z próbą pobierania aplikacji nie został rozwiązany ale dowiedziałam się co jest przyczyną.
  • #5 20095824
    connecting
    Poziom 11  
    Połączenie z telewizorem działało poprzez aplikację z telefonu. Nagle nie można się połączyć, łączy się i łączy, po czym pokazuje się info "połączenie anulowane". Próbowałam już kilka programów za każdym razem to samo. Restartowałam router, ściągałam kolejne programy i nic z tego.
    Spróbowałam połączyć się udostępniając YouTube z telefonu i to działa.
REKLAMA