Kupiłem na allegro lokalnie używanego Ryzena ,po otwarciu blistra okazało się ,że 2-3 skrajne nóżki są wygięte ,na każdym narożniku
wtf ,nie pierwszy raz kupowałem i sprzedawałem procesor
piszę do kobiety(autorki sprzedaży) ,ok zwróciła kasę(zaraz go odeślę-inpostem zwrotnym) bez żadnego ale ,zasugerowała ,że może mąż coś sknocił(a ja się pospieszyłem i już pincety na szopjii kupiłem )
ale nie dawało mi to spokoju dlaczego te nóżki są tak charakterystycznie wygięte w narożnikach(pochylenie 20-30 stopni do wewnątrz)
może blister z innego procesora, albo kobiecina już taki celowo chciała opylić a nóż się uda
wziąłem lupę 10x i przeanalizowałem i nie ma innej opcji :
mieliście taki przypadek ?
jest to możliwe?
wtf ,nie pierwszy raz kupowałem i sprzedawałem procesor
piszę do kobiety(autorki sprzedaży) ,ok zwróciła kasę(zaraz go odeślę-inpostem zwrotnym) bez żadnego ale ,zasugerowała ,że może mąż coś sknocił(a ja się pospieszyłem i już pincety na szopjii kupiłem )
ale nie dawało mi to spokoju dlaczego te nóżki są tak charakterystycznie wygięte w narożnikach(pochylenie 20-30 stopni do wewnątrz)
może blister z innego procesora, albo kobiecina już taki celowo chciała opylić a nóż się uda
wziąłem lupę 10x i przeanalizowałem i nie ma innej opcji :
jeśli da się na odwrót i zamknie blister to fragment wytłoczki blistra który jest prawie ściśle dopasowany do czapki obejmując ją ściśle ,po prostu przestrzeń na czapkę jest za mała na nóżki( nie mieszczą się wszystkie)(w odwróconej złej pozycji) i powoduje szczególnie w narożnikach w których jest mocno zaokrąglona (aby przylegać do czapki procesora) napiera na nóżki powodując ich zgięcie do środka ,za mała przestrzeń na nóżki o parę milimetrów 2-3 mmmieliście taki przypadek ?
jest to możliwe?