logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ryzen włożony do góry nogami do blistra-w efekcie wygięte skrajne nózki

stahurski 07 Lip 2022 17:33 336 1
REKLAMA
  • #1 20092155
    stahurski
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Kupiłem na allegro lokalnie używanego Ryzena ,po otwarciu blistra okazało się ,że 2-3 skrajne nóżki są wygięte ,na każdym narożniku
    wtf ,nie pierwszy raz kupowałem i sprzedawałem procesor
    piszę do kobiety(autorki sprzedaży) ,ok zwróciła kasę(zaraz go odeślę-inpostem zwrotnym) bez żadnego ale ,zasugerowała ,że może mąż coś sknocił(a ja się pospieszyłem i już pincety na szopjii kupiłem )
    ale nie dawało mi to spokoju dlaczego te nóżki są tak charakterystycznie wygięte w narożnikach(pochylenie 20-30 stopni do wewnątrz)
    może blister z innego procesora, albo kobiecina już taki celowo chciała opylić a nóż się uda

wziąłem lupę 10x i przeanalizowałem i nie ma innej opcji :

jeśli da się na odwrót i zamknie blister to fragment wytłoczki blistra który jest prawie ściśle dopasowany do czapki obejmując ją ściśle ,po prostu przestrzeń na czapkę jest za mała na nóżki( nie mieszczą się wszystkie)(w odwróconej złej pozycji)  i powoduje szczególnie w narożnikach w których jest mocno zaokrąglona (aby przylegać do czapki procesora) napiera na nóżki powodując ich zgięcie do środka ,za mała przestrzeń na nóżki o parę milimetrów 2-3 mm

mieliście taki przypadek ?
    jest to możliwe?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20092234
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 729
    Zrób zdjęcie - pytasz o coś, czego nie widzimy.
    Jak zwróciła kasę, to nie sądzę żeby to było celowe.
    Nóżki w procesorach AMD gną się na potęgę i z po prostu najróżniejszych przyczyn - nie ma co się raczej w to zagłębiać.
    Jest prosty sposób na wyprostowanie tych nóżek - ołówek automatyczny, wyjąć rysik i działać. Nóżki idealnie pasują do jego końcówki. Inna opcja to igły od strzykawki, najlepiej dozownicze - bo nie mają ściętych końcówek, tylko płaskie, tępe.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA