logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eplan 5 – edycja danych w tabelce pod schematem i usuwanie logo Eplan

Artmall 11 Lis 2005 22:19 7483 14
REKLAMA
  • #1 1974214
    Artmall
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Gdzie się zmienia dane w tabelce pod schematem (np. datę, opracował itp.)? Czy można usunąć ikonę Eplan-u w tej tabeli?
  • REKLAMA
  • #2 1990177
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2004712
    Artmall
    Poziom 12  
    Utworzyłem nowy projekt (projekt formularzy), ale nadal nie wiem jak zmienić dane w tabelce. Potrafię jedynie wpisać tytuł strony i nazwę strony. Co dalej?
  • #4 2005299
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2005672
    Artmall
    Poziom 12  
    Ok wkleiłem inną formatkę. Tabelka jest wyświetlana na zółto, mogę dorysowywać np. linie, ale nie mogę usuwać już istniejących.
  • Pomocny post
    #6 2005778
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 2006454
    Artmall
    Poziom 12  
    Jak wstawić do Eplan-a biblioteki elementów (np. Finder-a, Schrack-a, Moellera) aby były dostępne w projekcie?
  • REKLAMA
  • #8 2006484
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 2007920
    Artmall
    Poziom 12  
    Jak wstawić stworzona przez siebie tabelkę do projektu ( na wszystkie strony)? Jak zrobić, aby domyślnie nowe schematy w projekcie, otwierały sie z nową tabelka?
  • #10 2007971
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 2008041
    Artmall
    Poziom 12  
    Udało się. Program wspaniały, ale bardzo pogmatwany i trudny dla poczatkującego, zwłaszcza jak chce się samemu nauczyć obsługi.
  • #12 2008076
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 2008209
    Artmall
    Poziom 12  
    Posiadam biblioteki elementów (np. przekaźniki Finder-a), ale niestety brakuje w nich tych które użyłem do projekty (40.51). Skąd można ściągnąć aktualne biblioteki producentów do Eplana?
  • #14 2008280
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dane w tabelce pod schematem w Eplan 5 edytuje się poprzez modyfikację formatki w projekcie formularzy. Należy utworzyć nowy projekt formularzy, dodać stronę typu "D" i wstawić formatkę (najlepiej z makr), która jest wyświetlana na żółto. W takiej formatce można przesuwać elementy, dodawać linie oraz usuwać niepotrzebne elementy, co pozwala na zmianę danych takich jak data czy opracował. Usunięcie logo Eplan w tabelce jest możliwe poprzez edycję formatki i usunięcie odpowiednich elementów. Biblioteki elementów (np. Finder, Schrack, Moeller) należy umieścić w katalogu osobistym projektu, zwykle w katalogu "M" dla makr. Aby wstawić własną tabelkę do projektu i ustawić ją jako domyślną dla nowych schematów, trzeba zmodyfikować plik arkusza normowego w projekcie. Aktualne biblioteki producentów do Eplana można pobrać ze stron takich jak abmicro.com.pl, rittal-india.com, danahermotion.de, e-katalog.com.pl (czasowo niedostępny) oraz exor-eti.si. Program Eplan jest uznawany za skomplikowany dla początkujących, a nauka opiera się głównie na praktyce i korzystaniu z helpów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA