logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd Nice Alto 100: brak reakcji jednego ramienia, sprawdzenie przewodów i bezpieczników

ajagocka 14 Lip 2022 10:18 6477 11
REKLAMA
  • #1 20101161
    ajagocka
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    Witam,
    Mam problem z napędem Nice Alto 100 po podłączeniu wszystkie diody migają, świecą poprawnie (info z instrukcji) niestety jedno ramie bez centralki nie reaguje.
    Czy ktoś miał podobny problem, bądź mógł by podpowiedzieć jak jeszcze można to naprawić , ustawić we własnym zakresie.
    Jedyne co mnie nie pokoi to to że w miejscu gdzie wpięte są przewody (pod przyciskiem P3) nie ma napięcia :(
    oba bezpieczniki sprawdzone OK

• REKLAMA
  • #2 20206961
    paniekierowca
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Hej, mam identyczny problem z tym napędem. . Bezpieczniki wymienione, brak zasilania na drugie skrzydło. Udało ci się rozwiązać problem?
  • #3 20228973
    arturzalesko
    Poziom 1  
    Ocena: 7
    Witam mam ten sam problem czy udało wam się rozwiązać problem z otwieraniem drugiego skrzydła?
  • REKLAMA
  • #4 20637275
    rowerzysta888
    Poziom 8  
    Ocena: 6
    U mnie P3 miga po silnych wiatrach brama miała problem z otwarciem. Od tamtej pory P3 miga a silniki nawet nie ruszają. Probowalem do ustawień fabrycznych i na nowo. Dochodzi do wyznaczania kątów i brama nie rusza. P3 miga dalej. Daliście radę ??
  • REKLAMA
  • #5 20665520
    tomaszjerzychmieleck
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie.
    Mam ten sam problem. Czy może wiecie co się mogło stać.

Dodano po 1 [minuty]:

[postid]20228973[/postid
    Witam mam ten sam problem nie otwiera się jedno skrzydło i nie dochodzi napiecie
  • REKLAMA
  • #6 20668134
    michalmoskal1
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Ja również mam ten sam problem. Ogarnął to ktoś?
    Pozdrawiam
  • #7 21037999
    rafpie
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    >>20665520
    Witam udało się naprawić bramę? Mam to samo.
  • #8 21049005
    DMat1
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    mam to samo.... to już któraś osoba. Co to za badziewne centralki porobili !
  • #9 21063493
    Anna19781112
    Poziom 1  

Też dziś tak miałem, pomogło przycisnąć ecie i przytrzymanie P2 i P3 naraz. Po kilkunastu sekundach przycisnąłem P3, ruszyły obydwa skrzydła.
  • #10 21355906
    rysio155155
    Poziom 1  
    Witam, temat był już kilkakrotnie poruszany, ale nie rozwiązany. Napęd firmy Nice Alto 100.
    Podczas wiatru zamykałem bramę i się zatrzymała, komunikat lampy to sześć krótkich sygnałów.
    Może reset centralki pomoże, tylko jak to zrobić???
    W internecie znalazłem opis: dwa przyciski T1 i T2 na centrali i co dalej? W instrukcji nic nie znalazłem, poza tym na centrali są przyciski P1, P2 i P3. Na pilocie są T1, 2, 3, 4 i 5.
    Proszę o pomoc >
  • #11 21421766
    MarcinPetrow
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Pewnie powodów moze byc wiele ale u mnie sytuacja wyglądała tak:
    Maksymalny kąt regulował sie poprawnie, oba skrzydła pracowało jak należy. Po regulacji przy próbie otwierania bramy reagowało tylko jedno skrzydło.

Pomogło mi usuniecie pilota zdalnego sterowania, zaprogramowania go na nowo i na nowo przyuczenie maksymalnego kąta bramy.
  • #12 21588674
    buladag
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Może ktoś jednak znalazł rozwiązanie problemu?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z napędem do bramy skrzydłowej Nice Alto 100, polegający na braku reakcji jednego ramienia mimo poprawnego migania diod i sprawdzonych bezpieczników. W miejscu podłączenia przewodów pod przyciskiem P3 nie występuje napięcie, co uniemożliwia uruchomienie drugiego skrzydła. Problem pojawia się często po silnych podmuchach wiatru, które powodują miganie diody P3 i zatrzymanie bramy. Próby resetu do ustawień fabrycznych oraz ponowne wyznaczanie kątów pracy nie przynoszą efektu. Wskazywane rozwiązania to: jednoczesne przytrzymanie przycisków P2 i P3 na centrali, a następnie naciśnięcie P3, co czasem powoduje uruchomienie obu skrzydeł; usunięcie i ponowne zaprogramowanie pilota zdalnego sterowania oraz ponowne ustawienie maksymalnego kąta otwarcia bramy. W dyskusji pojawia się także pytanie o sposób resetu centralki, gdyż instrukcja nie zawiera jasnych informacji na ten temat, a oznaczenia przycisków na centrali (P1, P2, P3) różnią się od tych na pilocie (T1, T2, T3, T4, T5). Problem pozostaje nierozwiązany dla wielu użytkowników, którzy poszukują skutecznej metody naprawy i konfiguracji napędu Nice Alto 100.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA