logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dron Visuo XS812 i Xiaomi Redmi 9 - brak podglądu w aplikacji, co zrobić?

kamilkosla 17 Lip 2022 09:16 828 7
REKLAMA
  • #1 20104748
    kamilkosla
    Poziom 2  
    Witam
    Mam nietypowy problem, nietypowy bo nie znalazłem nigdzie żeby ktoś miał podobnie, a szukam od dwóch dni, dlatego zdecydowałem się napisać post. Kupiłem swojego pierwszego drona Visuo xs812. Telefon Xiaomi Redmi 9 (obsługuje 5g), przy próbie połączenia, telefon znajduje sieć drona, łączy się z nią, ale w aplikacji nie mam podglądu. Czy jest jeszcze coś co mogę zmienić w ustawieniach, co miałoby na to wpływ? Mi już skończyły się pomysły, dlatego proszę o pomoc mądrzejszych.
  • REKLAMA
  • #2 20104889
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1195
    Uwaga - nie każdy smartfon z serii Redmi Note 9, obsługuje 5G.
    Upewnij się, że TWÓJ model NA PEWNO obsługuje to pasmo.

Bodajże dopiero od Redmi Note 9 5G i późniejszych - dodano tę możliwość.
    Natomiast goły "Redmi Note 9", bez żadnych dopisków i literek przy numerku - NIE obsługuje 5G.

Niedawno był podobny problem z tym dronem u jednego z użytkowników i okazało się, że jednak jego telefon nie spełniał wymogów technicznych i nie posiadał 5G.

To jest prawdopodobnie przyczyna. Sprawdź, który model dokładnie posiadasz - i czy ma włączoną obsługę 5G, jeżeli ją posiada.
  • REKLAMA
  • #3 20104895
    kamilkosla
    Poziom 2  
    hej dzięki za odpowiedź.
    Jeżeli mój telefon widzi tę sieć i się z nią łączy to chyba obsługuje. Mam Redmi 9, bez note i bez czegokolwiek. Dla testu sprawdziłem na innym urządzeniu, które nie obsługuje 5g i nawet tej sieci nie widziało, a mój tak jak wspomniałem sieć widzi i się z nią łączy, później wyskakuje tylko info, że sieć nie ma dostępu do internetu, ale wiadomo w tym przypadku to bez znaczenia. Poza tym w specyfikacji telefonu na mgsm, jest podane że mój telefon obsługuje obydwie częstotliwości.
  • REKLAMA
  • #4 20105300
    Madrik
    https://www.telepolis.pl/telefony/xiaomi/redmi-9

W tej specyfikacji jest wyraźnie wymienione, że nie ma.
    Sprawdź dokładnie model telefonu.
    Menu >> Ustawienia >> Informacje o telefonie >> Nazwa urządzenia.
    Potem sprawdź specyfikację tego, konkretnego modelu. Najlepiej w danych producenta.

Telefon może obsługiwać pasmo, ale może nie obsługiwać protokołów transmisji zgodnych ze standardem 5G. W efekcie będzie widział "jakąś" sieć, ale nie będzie umiał się z nią "dogadać" i połączyć.

Ewentualnie poproś kogoś znajomego z telefonem 5G, o sprawdzenie tego, czy po zainstalowaniu aplikacji działa wszystko.

Na razie wygląda, że winna jest specyfikacja telefonu.
  • #5 20105483
    kamilkosla
    Poziom 2  
    Mam Xiaomi Redmi 9 na 100%, faktycznie w tej specyfikacji jest że nie ma, na mgsm widziałem, że jest. Ok sprawdzę u kogoś w telefonie i dam znać ;)

Edit:
    Na stronie producenta jest, że jest 5g... Wybrałem dokładnie ta samą wersję odnośnie ramu i pojemności, nawet kolorystyczna, choć to nie ma znaczenia ;D Tak czy inaczej sprawdzę na innym telefonie.

Nie mogę wkleić linka, mam wersję 4/64GB
  • #6 20134359
    kamilkosla
    Poziom 2  
    Próbowałem na Samsung A22, dokładnie to samo co na moim Xiaomi...
  • REKLAMA
  • #7 20142086
    Madrik
    kamilkosla napisał:
    Próbowałem na Samsung A22, dokładnie to samo co na moim Xiaomi...

Dokładnie to samo pytanie - KTÓRY A22?

Podstawowy Galaxy A22 nie posiada obsługi standardu 5G, zatem mogło to nic nie zmienić. Dopiero Galaxy A22 5G posiada i jest to inny model niż podstawowy A22.
  • #8 20142150
    elektryk112
    Poziom 29  
    Ocena: 239
    A co ma 5G do wifi 5Ghz?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem podglądu w aplikacji drona Visuo XS812 po połączeniu z telefonem Xiaomi Redmi 9. Pomimo że telefon łączy się z siecią drona, brak jest dostępu do podglądu. W odpowiedziach zasugerowano, aby użytkownik upewnił się, że jego model telefonu obsługuje 5G, ponieważ nie wszystkie wersje Redmi 9 mają tę funkcję. Użytkownik potwierdził, że jego telefon to Redmi 9, a nie wersja Note, co wywołało dalsze wątpliwości co do specyfikacji. Dodatkowo, testy na innym telefonie Samsung A22 również nie przyniosły rozwiązania, co sugeruje, że problem może leżeć w specyfikacji urządzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA