logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C4 Picasso mcp 2.p hdi błąd cz - nie zmienia biegów, błąd czujnika.

idczakkrzysztof 25 Lip 2022 11:02 3144 2
  • #1 20115520
    idczakkrzysztof
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    C4 Picasso mcp 2.p hdi błąd cz - nie zmienia biegów, błąd czujnika. Witam, chciałbym podpytać was forumowiczów, jako osoby bardziej doświadczone, o pomoc w diagnozie nieszczęsnej skrzyni mcp w moim Citroenie 2007 r, 2.0 hdi, mcp exclusive. U mechanika wizyta zakończyła się niby wymianą uszczelek z powodu wycieku, auto jeździło tydzień, problem powrócił, wyciek naprawiłem już sobie sam, po czym jeździło z miesiąc i znowu nie jeździ.
    Auto nie zmienia biegów, błąd dotyczy czujnika od położenia biegów. Czujniki wyglądają na identyczne, jeden pod drugim, wartości na 3 pinach czujników są identyczne, z tym, że w lexi jeden pokazuje wartość jak na zrzutach, a drugi milczy... Jako błąd czujnika wskazane jest albo zwarcie, albo przerwa, ale wiązka jest sprawna oraz sam komputer robota również.
    Bezpieczniki sprawne.
    Czujnik stopu wymieniony.
    Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Krzysztof.

C4 Picasso mcp 2.p hdi błąd cz - nie zmienia biegów, błąd czujnika. C4 Picasso mcp 2.p hdi błąd cz - nie zmienia biegów, błąd czujnika. C4 Picasso mcp 2.p hdi błąd cz - nie zmienia biegów, błąd czujnika.
  • #2 21422618
    pawel3960
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam, u mnie taki sam problem, jak sobie poradziłeś.
  • #3 21422621
    idczakkrzysztof
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    … Finalnie sam wymieniłem czujnik, bodajże od pasażera, gdzieś przy nadkolu od położenia czegoś? Jak dostawał temperaturę, to wariował.

Wystarczyło odpiąć go i podpiąć, i chwilę działało.
REKLAMA