logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung EcoBubble WW80K6414QX/EO - nie reaguje, zablokowane drzwi, przekaźnik klika

star4you 25 Lip 2022 16:44 621 2
REKLAMA
  • #1 20115969
    star4you
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Witam zainteresowanych.
    Model jak w temacie Samsung EcoBubel WW80K6414QX/EO, piszę że częściowo martwa ponieważ nie jest do końca martwa.
    Objawy są takie, że po włączeniu przycisku On/Off słychać po kilku sekundach jak klika któryś przekaźnik i po jeszcze kilku dalszych sekundach gra muzyczka powitalna - wyświetlacz, pokrętło funkcji i reszta ciemne. Wygląda to tak jak by była spowolniona reakcja pralki na przycisk. Czekam kilka minut i dalej nic się z nią nie dzieje.

Pralka zatrzymała się podczas cyklu prania z zablokowanymi drzwiczkami, a blokada drzwi oczywiście sprawna. Jeszcze nie rozpruwałem modułu bo nie wiem czy jest możliwość uratowania pacjenta. Przyglądałem się z góry elementom zalanym w galaretce, ale nie od tej strony widać nic przegrzanego ani podejrzanego.
    Wszelkie rady mile widziane.
  • REKLAMA
  • #2 20116671
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2254
    Witam

Moduł na stół podłączyć zasilanie 230V i zmierzyć czy są napięcia po stronie wtórnej- czy jest zasilanie elektoniki.
  • #3 20144738
    star4you
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Temat zamykam.
REKLAMA