logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problemy z płynnością obrazu podczas jakichkolwiek czynności

MikoajRojek 02 Sie 2022 17:02 516 1
REKLAMA
  • #1 20126831
    MikoajRojek
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, przychodzę z problemem odnośnie płynności obrazu podczas używania przeglądarki lub jakichkolwiek innych czynności.
    Stało to się od momentu, gdy bawiłem się w panelu sterowania NVIDIA a dokładnie w zarządzaniu ustawieniami 3D > ustawienia globalne > wyostrzanie obrazu, gdy włączyłem skalowanie karty graficznej i wyostrzanie obrazu nagle mój monitor wyłączył się i ustawiła mi się rozdzielczość 3840x2160 i miałem 60 hz po przywróceniu ustawień do domyślnych nic się nie zmieniło i musiałem przełączyć na 1920x1080 i 144hz gdy to zrobiłem rozdzielczość się zmieniła, ale płynność jakby pozostała czyli 60 hz a gdy wchodzę w ustawienia jest 144.
    Gdy zmieniam odświeżanie na 120hz kolory monitora wydają się jakby wybielały.
    Zrobiłem reset komputera i wgrałem nowego win nic nie pomogło.
    Co mógłbym jeszcze zrobić ?

Monitor Acer Nitro VG240YP 24” FHD IPS 1ms 144Hz
    Płyta główna Gigabyte Z590 D ATX
    CPU: Intel Core i5-11600K
    GPU:MSI GIGABYTE GAMING PRO GeForce RTX 3060 Ti
    RAM: HyperX 16GB (2x8GB) 3200MHz
    SSD: 2x Samsung 1TB M.2 PCIe NVMe 970 PRO
  • REKLAMA
  • #2 20130320
    czaplarl
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Możesz spróbować pobawić się ustawieniami samego monitora o ile jeszcze tego nie robiłeś, również możesz spróbować podłączyć monitor do innego gniazda w karcie graficznej lub spróbować użyć innego kabla. Jeszcze możesz spróbować przeinstalować sterowniki do karty graficznej, niestety jest to taki problem którego jak się nie zobaczy to ciężko jest pomóc.
REKLAMA