logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zamiennik uchwytu Samsung EE-V200SABEGWW: trwałe przyssawki do szyby i mocne ramiona?

PeCha 10 Sie 2022 10:27 843 4
REKLAMA
  • #1 20137107
    PeCha
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Witam,
    pytanie może początkowo wydawać się głupie, bo przecież jest cała masa uchwytów.

Używam tytułowego uchwytu już chyba z 6 lat. Przyssawka trzyma doskonale, ale zaczyna szwankować, chyba kółko zębate od zaciskania ramion uchwytu.

W Samsungu zaproponowali jakiś uchwyt z ładowarką indukcyjną, ale nie montowany do szyby, tylko chyba do kratki nawiewu. A kratka nawiewu jest od nawiewu, a nie od trzymania tam telefonu.

Potrzebny jest mi krótki uchwyt, bo tak jest zbudowany samochód.

Korzystałem z różnych uchwytów z przyssawkami, ale inne, jakieś nieoryginalne, albo co chwilę odpadały od szyby, albo nie mieścił się telefon (Samsung Note 9 i jeżeli będą inne, to też z tych większych i cięższych telefonów), albo go nie utrzymywały, albo wszystko drżało podczas jazdy, albo pałąki podtrzymujące telefon od dołu zachodziły na gniazdo ładowarki... wtedy zdecydowałem się wydać więcej na oryginał i tak jeździ ze mną tych prawie 6 lat.

Niestety nie ma go już w sprzedaży.

Co sensownego moglibyście polecić jako uchwyt do telefonu? Dodam, że jest intensywnie użytkowany, bo przejeżdżam ponad 30000 km rocznie.

Dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20137208
    PeCha
    Poziom 12  
    Właśnie na ładowarce indukcyjne w ogóle mi nie zależy. Nie chcę, żeby telefon był stale ładowany.
    Poza tym trzymam go w etui i przynajmniej z samsungowską ładowarką bezprzewodową nie działa. Muszę zdjąć etui i wtedy tak.
  • REKLAMA
  • #5 21835870
    PeCha
    Poziom 12  
    Udało mi się trafić używkę. Drogo, ale za porządną rzecz warto zapłacić.
REKLAMA