logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Flatron - LG Flatron. Pojawiający się i znikający kod v3.05.0

igorpomianowskiip 17 Sie 2022 13:10 1296 10
REKLAMA
  • #1 20147708
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    Mam monitor/TV LG Flatron.
    Szukam porady co mogło się uszkodzić.

Nagle na tym LG Flatron. Tło zrobiło się całe białe , i tylko pojawia się i znika taki kod " V3.05.0" w małej szarej ramce.

Reaguje tylko na długie wciśnięcie Menu , wtedy pojawia się ramka z wpisem "C1".

Niestety na pilocie nie mam przycisku exit i nie wiem co mam zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 20147764
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 196
    A model telewizora?
  • #3 20147766
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    @rimanov LG Flatron M237WDL
  • REKLAMA
  • #4 20147781
    rimanov
    Poziom 23  
    A mógłbyś jeszcze wrzucić zdjęcie pilota?
    Z tego co widziałem, oryginalny pilot ma przycisk Exit:

Ewentualnie sprawdź, czy na monitorze masz przycisk Exit. Jeśli tak, włącz monitor, przyciśnij na kilkanaście sekund Exit. Powinno to się zrobić na pilocie, i monitor powinien się zresetować, ale skoro nie ma tego przycisku, może na monitorze się uda.
  • #5 20147786
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    rimanov napisał:
    A mógłbyś jeszcze wrzucić zdjęcie pilota?
    Z tego co widziałem, oryginalny pilot ma przycisk Exit:

Ewentualnie sprawdź, czy na monitorze masz przycisk Exit. Jeśli tak, włącz monitor, przyciśnij na kilkanaście sekund Exit. Powinno to się zrobić na pilocie, i monitor powinien się zresetować, ale skoro nie ma tego przycisku, może na monitorze się uda.
    Załączniki:
    • LG Flatron - LG Flatron. Pojawiający się i znikający kod v3.05.0 IMG_20220817_095433.jpg (1.85 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 20147792
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    @rimanov na telewizorze też nie ma przycisku exit. Są tylko input, menu, ok, przyciski do głośności, przyciski do zmieniania kanału i power on/off
  • #7 20147804
    rimanov
    Poziom 23  
    Więc pozostaje sprawić sobie oryginalny pilot lub zamiennik z przyciskiem Exit i zaprogramować go wg instrukcji do tego monitora.
    Zamiennik np: LG AKB73655802, lub wpisać uniwersalny pilot LG.
    Jest jeszcze opcja - o ile posiadasz smartfon z IR - pobrać sobie aplikację pilotów, wyszukać model LG, i skorzystać z takiego telefonu-pilota.
    Chyba że ktoś jeszcze zna inną kombinację przycisków na reset.
  • REKLAMA
  • #8 20147808
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    @rimanov co to znaczy smartfon z IR?
  • REKLAMA
  • #9 20147811
    rimanov
    Poziom 23  
    Z portem podczerwieni, jak w pilotach.
  • #10 20147819
    igorpomianowskiip
    Poziom 4  
    @rimanov to chyba mam, tylko jaka aplikacje pobrać

Dodano po 5 [minuty]:

@rimanov udało się, już wyszedłem z tego białego ekranu i normalnie działa. Tylko nie wiem czemu ale pilot mi nie reaguje
  • #11 20148010
    rimanov
    Poziom 23  
    Może baterie? Sprawdź za pomocą np. aparatu w telefonie, czy świeci dioda nadawcza w pilocie (włącz aparat, skieruj pilot w stronę obiektywu aparatu), naciskając jakiekolwiek przyciski na pilocie.
    Reset monitora i tak warto zrobić - albo tym Exit na pilocie (smartfonie), albo może w menu jest?
    Aplikacja np: Pilot TV remote control, Pilot do TV, Pilot do Telewizora: Pilot TV. Trzeba popróbować, bo nie wszystkie aplikacje mogą mieć akurat dany model tv.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z monitorem/TV LG Flatron M237WDL, który nagle wyświetla biały ekran oraz kod "V3.05.0". Monitor reaguje tylko na długie wciśnięcie przycisku Menu, co prowadzi do wyświetlenia komunikatu "C1". Użytkownik nie ma przycisku Exit na pilocie, co utrudnia resetowanie urządzenia. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie, czy na monitorze znajduje się przycisk Exit, a jeśli nie, to zakup oryginalnego lub zamiennika pilota z tym przyciskiem. Alternatywnie, użytkownik może użyć smartfona z funkcją IR i odpowiednią aplikacją do pilota. Po zastosowaniu tych wskazówek, użytkownik zdołał wyjść z białego ekranu, ale pilot nadal nie reagował, co może sugerować problem z bateriami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA