logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smart box H96 Max z Android 11: Jak wyłączyć Root dla aplikacji TV SMART GO?

metallica_orion 25 Sie 2022 19:24 2010 1
REKLAMA
  • #1 20160796
    metallica_orion
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam serdecznie. Kilka dni temu kupiłem Smart boxa H96 Max na androidzie 11 bo mój stary telewizor nie jest już wspierany przez producenta i nie mogłem oglądać chociaż by YouTuba czy innych aplikacji. Po podłączeniu Boxa i zainstalowaniu aplikacji TV SMART GO okazało się że urządzenie ma włączone Root co uniemożliwia oglądanie kanałów. Przy próbie włączenia dowolnego programu wyświetla się komunikat że przeglądanie z włączonym ROOT jest nie możliwe. Przeglądałem w ustawieniach ale nic tam takiego nie ma. Czytałem że to należy zrobić poprzez aplikacje ale nie bardzo wiem jaką i jak. Większość aplikacji jakie znalazłem są na telefon i po zainstalowaniu na Smart boxie na nie wiele się zdały bo nic nie można zrobić. Znalazłem informację o aplikacji KINGROOT dla windows którą instaluje się na komputerze i poprzez kabel usb 2.0 (chyba męski/męski) łączy się ze smart boxem i po wykryciu urządzenia aplikacja pozwala na wyłączenie roota. Niestety po podłączeniu kablem usb komputer nie widzi urządzenia czyli lipa. Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić. Pozdrawiam

Dodano po 39 [minuty]:

CPU: RK3318 OS:Android11.0 RAM:2GB ROM:16GB
  • REKLAMA
  • #2 21530562
    Gorzki70
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Czy udało się Panu rozwiązać ten problem? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź. >>20160796
REKLAMA