logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Android Box - aplikacje wideo nie działają przez Ethernet

Gelip 17 Wrz 2022 13:14 636 1
REKLAMA
  • #1 20194342
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 608
    Android 9 Box zresetowany do ustawień fabrycznych aby wykluczyć iż coś źle z konfiguracją, podpięty kablem Ethernet do routera działającego w trybie Client (WDS), który łączy się z innym routerem AP (WDS) na którym jest Internet. Konfiguracja statyczna IP, w przeglądarce Chrome Internet działa w tym strona YouTube natomiast aplikacje YouTube, NetFlix, Player, TVP GO nie działają - kręci się długo kółko zajętości i często jedyny sposób aby z tego wyjść to restart urządzenia za pomocą przytrzymania przycisku Power na pilocie i wybrania Uruchom ponownie albo aplikacja YouTube czasem wyświetla komunikat, że nie można połączyć się z siecią:
    Android Box - aplikacje wideo nie działają przez Ethernet
    Jak kliknę OTWÓRZ USTAWIENIA SIECI to pojawiają się ustawienia Wifi ale nie mam żadnego połączenia Wifi bo łączę się przez Ethernet.
    Aplikacja NetFlix pokazuje czasem błąd -14, że nie udało połączyć się z serwisem:
    Android Box - aplikacje wideo nie działają przez Ethernet

Jak odłączę kabel, włączę Wifi i połączę się z AP to aplikacje działają bez problemu.

O co tu chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 20356732
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 608
    Zapomniałem dodać iż oba routery działają pod OpenWrt. Nie wiem dlaczego tak się dzieje - możliwe iż to błędna konfiguracja routerów ale obejściem problemu jest zamiana routerów - tzn. odłączenie boxa od routera Client (WDS) i podłączenie do routera AP (WDS).
REKLAMA