logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Delonghi 3200 - Przyciski prawie zawsze nie reagują - nie można włączyć ekspresu.

lukibosss 30 Wrz 2022 10:33 603 2
REKLAMA
  • #1 20214477
    lukibosss
    Poziom 4  
    Ocena: 7
    Cześć,
    nie dawno zaczęły się problemy z tym ekspresem, mianowicie nie reaguje on na przyciski, przez co nie można go włączyć i użytkować. Raz na tysiąc razy włączy się i działa normalnie, wszystko w porządku, no ale jest to uciążliwe.
    Pewnie problem jest z płytką na której są przyciski, lub przewodzie który ją łączy z resztą urządzenia. Sam tego nie zrobię no i teraz poważne pytanie: czy jest sens to naprawiać? Jaki może być przybliżony koszt naprawy?
    To już stary ekspres i nawet gdyby był w pełni sprawny to warty jest może 400zł, dlatego pytam czy taka usterka jest kosztowna, czy może to parę złotych.
    Rozbierałem go z ciekawości, żadnych wypaleń czy innych uszkodzeń nie widziałem. Co ciekawe jak był rozebrany to przyciski działały normalnie. Złożyłem go do kupy i na następny dzień znowu trup...
  • REKLAMA
  • #2 20214599
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 759
    Czy przycisk kolega sprawdzał miernikiem czy za każdym razem styka ? Jeśli tak, to z tego co kolega pisze, po ściągnięciu obudowy przycisk działa, to jest dwie możliwości albo jest gdzieś mikropęknięcie które się ujawnia po skręceniu, lub gdzieś jest pęknięty lut, lub gdzieś obudowa przywiera po skręceniu. Pozdrawiam
  • #3 20214604
    lukibosss
    Poziom 4  
    Ocena: 7
    tomtim123 napisał:
    Czy przycisk kolega sprawdzał miernikiem czy za każdym razem styka ? Jeśli tak, to z tego co kolega pisze, po ściągnięciu obudowy przycisk działa, to jest dwie możliwości albo jest gdzieś mikropęknięcie które się ujawnia po skręceniu, lub gdzieś jest pęknięty lut, lub gdzieś obudowa przywiera po skręceniu. Pozdrawiam

Może nie dokładnie opisałem sytuację, ale jak już mają nie działać, to nie działają wszystkie przyciski. Więc problem nie leży tylko w 1 przyciski, a raczej płytce/przewodzie. Rozbiorę jeszcze raz i sprawdzę co tam się dzieje.
REKLAMA