logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaka pralka do łączenia z suszarką Bosch Serie 8 WTX87K40PL?

enskai 04 Paź 2022 21:02 1710 2
REKLAMA
  • #1 20221481
    enskai
    Poziom 9  
    Dzień dobry.
    Planuję zakup pralki do posiadanej suszarki Bosch Serie 8 WTX87K40PL. Wspomniana suszarka będzie stać na tej pralce (mamy małą łazienkę).
    Zależy mi na tym, by pralka była solidnie wykonana i żeby w razie czego serwis pogwarancyjny był w miarę bezproblemowy.
    Pralka: 8-9 kg, cicha, energooszczędna.
    Nie chcę bajerów typu Home Connect, łączenie Wi-Fi, ze smartfonem itp. Nie chcę nadmiarowej elektroniki, która mogłaby się popsuć, bądź w przypadku aktualizacji, czy awarii - nawet skrócić czas działania sprzętu.
    Budżet przeznaczony na pralkę: do 5 tys. zł.

Zastanawiam się nad wyborem między pralką Bosch Serie 6 WAU28R0EPL i pralką Bosch Serie 8 WAV28M92PL.

Jednak jestem otwarta na inne propozycje. Niekoniecznie Boscha (o ile da się połączyć łącznikiem z suszarką). Niestety nie znam dobrze tego rynku, nie wiem gdzie są produkowane wspomniane modele. Oczywiście dobrze by było, gdyby to nie była Turcja, czy Chiny, niestety nie wiem jak to sprawdzić.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i uwagi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20221502
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6852
    Skoro chcesz suszarkę z serii 8 to i pralkę bym wziął z tej samej serii + dedykowany łacznik. Będzie to wyglądać całokształtnie elegancko. Poza tym będą współgrać funkcjonalnością i załadunkiem.

Co do funkcji typu fifirifi i inne smarty, w wyższych modelach (a nawet coraz częściej i niższych) zaczyna byc to standardem, ale nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba z tego korzystać.

Jeśli chcemy łączyć łącznikiem i chcemy by jakoś to wyglądało, to całkiem wskazane jest uderzyć w sprzęt z jednej serii. Są co prawda łączniki uniwersalne ale finalnie to wszystko później wygląda jak koszula na d....

enskai napisał:
    Oczywiście dobrze by było, gdyby to nie była Turcja, czy Chiny,

Co do kwestii gdzie jest montownia to nie zaprzątaj sobie tym głowy, nie jest istotne, czy poskłądał niemiec, polak, turek czy skośnooki, ważne jest jaki rygor montażówy prowadzi firma, no i najważniejszy jest do co zasady sam projekt urządzenia.
  • #3 20226057
    enskai
    Poziom 9  
    Zgodnie z tym co doradził @mrice, zdecydowałam się na zakup pralki Bosch Serie 8 WAV28M92PL. Przekonało mnie to, że oba sprzęty (suszarka i pralka) są do siebie dopasowane, gdyż są z tej samej firmy, z tej samej serii i w tym samym stylu. Do połączenia obu urządzeń użyłam łącznika Bosch WTZ27400.
REKLAMA