Dra98 napisał: grzegorz1805 napisał: jedyne co było włączone to origin i obs.
Ogólnie to OBS będzie obciążał GPU zwłaszcza przy użyciu strumieniowania, kodowania itd. Można go wyłączyć do testów i sprawdzić czy zużycie GPU spadnie. U mnie bez OBS jest +/- 0,7 - 1,1% a po włączeniu już nie i wzrasta nawet do kilkunastu %.
Mówisz tutaj o zużyciu GPU przez menedżera okien w twoim przypadku gdy masz włączonego OBS? To nie jest normalne moim zdaniem, że przy karcie graficznej, która podobno ma oddzielny "chip" na streamowanie czy nagrywanie podczas samego podglądu i nic nie robienia razem z menedżerem okienek zużywa 40% karty graficznej w obliczeniach 3D. Problem dalej pozostaje nie rozwiązany, czy próba zaktualizowania BIOSu (jeśli po sprawdzeniu okaże się, że nie jest najnowszy) może coś pomóc w tym wypadku?
Dodano po 2 [minuty]: speedy9 napisał: A mnie dziwią rzeczy, które są na screenach. Nie uważacie, że wskazane wartości są co najmniej dziwne?

Nie jestem pewien, ale chyba coś ten program od palita słabo sie odświeża, odpaliłem wczoraj zakładkę wydajność w geforce experience i podczas samego grania zuzycie grafiki skakało w okolicach 50-75% zegary 1750 temperatura 60 kilka stopni, gdy odpaliłem cokolwiek wiecej, nawet przeglądarkę no to menedzer okien wjechał do akcji zuzycie grafiki pod 100% i boostowanie taktowania do 1950