logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chromecast, Disney+ - włączenie słuchawek bluetooth zawiesza Disneya

mpbrzezinski 29 Paź 2022 20:48 1767 7
REKLAMA
  • #1 20258727
    mpbrzezinski
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam dziwny problem z Chromecastem 4k (model GZRNL), na Disney+ po włączeniu słuchawek bluetooth Tonsil R45BT - Disney się zawiesza i pokazuje się komunikat "wystąpił problem". Po wyłączeniu słuchawek problem znika. Przy oglądaniu YouTube, Prime Video czy Netflix nie ma żadnych problemów.
    Chromecast, Disney+ - włączenie słuchawek bluetooth zawiesza Disneya
    Czy ktoś miał może podobną sytuację? Da się to jakoś rozwiązać?

Pozdrawiam
    Mariusz
  • REKLAMA
  • #2 20266665
    tomekoleszczak
    Poziom 7  
    U mnie to samo, rozwiązałeś może problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20267062
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Po włączeniu Disney+ a przed włączeniem słuchawek BT, niech kolega wyłączy wszelkie ustawienia audio surround i Atmos . Tylko dźwięk stereo. Tak mówią "Internety" :)

Nie jestem do końca pewien czy to odnosi się do aplikacji Disneya czy też ustawień telewizora. Proszę to przetestować.
  • #4 20267121
    tomekoleszczak
    Poziom 7  
    Dzięki, spróbuję po południu

pozdrawiam, Tomek
  • #5 20330549
    draazeek
    Poziom 1  
    Udało się? Bo mam ten sam problem. Po połączeniu słuchawek film na disney+ zatrzymuje się
  • REKLAMA
  • #6 20330640
    tomekoleszczak
    Poziom 7  
    Niestety nie, i jest tak na wszystkich platformach jak hbo, netflix i disney.
  • REKLAMA
  • #7 20350621
    pbalcerzak81
    Poziom 1  
    Czy komuś udało się rozwiązać problem? U mnie tylko Disney+ nie działa przy podłączonym soundarze reszta platform bez problemu
  • #8 20581661
    mpbrzezinski
    Poziom 2  
    >>20267062
    Dzięki! Pomogło :)
    Wyłączyłem surround z poziomu Chromecasta i słuchawki śmigają bez wniku :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z Chromecastem 4K (model GZRNL), który zawiesza aplikację Disney+ po podłączeniu słuchawek Bluetooth Tonsil R45BT. Inne platformy, takie jak YouTube, Prime Video i Netflix, działają bez problemów. Sugerowane rozwiązanie obejmuje wyłączenie ustawień audio surround i Atmos w Chromecast, co pomogło niektórym użytkownikom. Problemy z dźwiękiem występują również przy podłączeniu soundbara, co wskazuje na potencjalne problemy z kompatybilnością audio w aplikacji Disney+.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA