logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana adresu MAC i IP w sieci kablowej - jak to zrobić?

5k0cz3k 16 Lis 2005 00:22 8223 4
REKLAMA
  • #1 1994228
    5k0cz3k
    Poziom 10  
    jestem uzytkownikiem sieci kablowej i mam dwa pytania do tutejszych znawcow:
    czy moge zmienic adres mac karty sieciowej na kogos nie z moje sieci tylko jakiejs innej tak abym mial neta ???
    i drugie pytanie to czy moge jakos zmienic IP w sieci kablowej np jakimis dobrymi programami albo czyms podobnym?? poniewaz potrzebna jest mi zmiana adresu ip tego zewnetrznego ale nie na stronie tylko wprogramie ktory sie laczy przez neta!! czy w sieci kablowej mozna dokupic dodatkowy adres ip za jakies pieniadze??
  • REKLAMA
  • #2 1994258
    didot
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    co do zmiany adrsu MAC to jest on przyporzadkowany karcie sieciowej. i nei slyszalem czy mozna go zmienic. ale czesto jest tak ze wypelniasz jakis formulasz jaks ei loczysz przez neta podajac jakies dane, nr umowy i jakies tam jeszcze i automatycznei zostaja przydzielony adres mac do umowy i chulasz po necie... co do adresu IP to spontaktuj sie z administratorem sieci, bo on przydziela IP i jesli sam zmienisz to moze byc tak, ze ktos juz ma taki adres i bedzie klops.... najlepiej skontaktuj sie z adminem on ci wszystko poweiec co mozna zrobic z tym....
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1995368
    kendymen
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    co do zmiany mac karty sieciowej to juz na forum bylo, da sie zmienic programem np. macmakeup lub macshift. Przegladac i czytac forum :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1995521
    Lukasz007
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Do zmiany adresu MAC w win XP nie tzreba programu wystarczy że wejdziesz do panel sterowania->system->menadzer urządzeń->potem dajesz właściwości karty sieciowej->zaawansowane->adres sieciowy-> aznaczasz wartość i wpisujesz adres MAC(bez spacji) i już po wszystkim :)
  • #5 1998614
    5k0cz3k
    Poziom 10  
    no dobrze a teraz mam jeszcze jedne pytanie jestem w sieci kablowej i chce zmienic sobie mac na komputer nie z mojej sieci kablowej tylko z innej pobliskiej czy moge tak zrobic?? i czy internet wtedy mi bedzie chodzil?? i jeszcze jedno pytanie mam jesli jestem w sieci kablowej to czy moge podlaczyc pod siebie jakiegos huba albo switcha albo jeszcze cos innego co rodzieliloby mi neta na przypuscmy dwa kompyu tak zeby na tym drugim kompie ip zewnetrzne czyli te wychodzace do netu bylo inne niz na moim?? a jesli nie to jak to zrobic??
REKLAMA