logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S7 SM-G930P - Sprint USA - Simlock: Czy da się odblokować i używać w Polsce?

Vortex1987 15 Lis 2022 19:44 522 10
REKLAMA
  • #1 20286545
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 223
    Witam. Czy da się ściągnąć simlock z tego modelu aby działał w Polsce? Wersja Androida to 7. Telefon nie ma aplikacji do zdalnego odblokowania. Proszę o pomoc czy da się to zrobić i czy ten model SM - G930P będzie działał w Polsce.
  • REKLAMA
  • #2 20287173
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 751
    Jakiś tam poradniki znalazłem ale czy to zadziała? Nie wiem.
    https://www.gsm-solution.com/2017/12/how-to-remove-network-lock-on-galaxy-s7.html

Myślę że da się ściągnąć normalnie. Niestety każda opcja będzie płatna. Kod albo box. Czy będzie działać u nas to nie mam pojęcia. Zależy na jaki rynek. Niby da się zmienić pasma sieci więc teoretycznie powinien działać. Skąd ten telefon?
  • REKLAMA
  • #3 20287184
    Vortex1987
    Poziom 26  
    winmap napisał:
    Jakiś tam poradniki znalazłem ale czy to zadziała? Nie wiem.
    https://www.gsm-solution.com/2017/12/how-to-remove-network-lock-on-galaxy-s7.html

Myślę że da się ściągnąć normalnie. Niestety każda opcja będzie płatna. Kod albo box. Czy będzie działać u nas to nie mam pojęcia. Zależy na jaki rynek. Niby da się zmienić pasma sieci więc teoretycznie powinien działać. Skąd ten telefon?

Przywieziony z USA. W ustawieniach dostrzegłem jeszcze coś takiego. Oczywiście aktywować się go nie da bez karty SIM i zasięgu sieci Sprint (teraz T Mobile)
    Załączniki:
    • Samsung S7 SM-G930P - Sprint USA - Simlock: Czy da się odblokować i używać w Polsce? IMG_20221115_195743~2.jpg (1.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 20287189
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 933
    Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.
  • #5 20287190
    winmap
    Poziom 38  
    Czy to twój telefon? Jakiegoś znajomego z którym masz kontakt? Możesz uzyskać kod za darmo, albo znajomy. Bezpośrednio od tmobila z usa. Spróbuj z kartą polską tmobile z ciekawości. Jeżeli ma simlock to nie zrobisz nic.
  • #6 20287191
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Dziarski Hank napisał:
    Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.

Rozumiem. Spróbuję jeszcze tej metody z poradnika podesłanego przez kolegę WINAMP

Dodano po 53 [sekundy]:

winmap napisał:
    Czy to twój telefon? Jakiegoś znajomego z którym masz kontakt? Możesz uzyskać kod za darmo, albo znajomy. Bezpośrednio od tmobila z usa. Spróbuj z kartą polską tmobile z ciekawości. Jeżeli ma simlock to nie zrobisz nic.

Nawet dogrywając modem z poradnika?
  • #7 20287241
    winmap
    Poziom 38  
    Vortex1987 napisał:
    Dziarski Hank napisał:

Rozumiem. Spróbuję jeszcze tej metody z poradnika podesłanego przez kolegę WINAMP

Dodano po 53 [sekundy]:

winmap napisał:

Napisałem że nie wiem czy to zadziała. Znalazłem taką możliwość więc Ci podsunalem. Nie próbowałem więc Ci nie powiem.
  • #8 20287262
    Vortex1987
    Poziom 26  
    winmap napisał:
    Vortex1987 napisał:
    Dziarski Hank napisał:

Dodano po 53 [sekundy]:

winmap napisał:

Napisałem że nie wiem czy to zadziała. Znalazłem taką możliwość więc Ci podsunalem. Nie próbowałem więc Ci nie powiem.

Trochę się obawiam bo podobno po tej operacji może uszkodzić się IMEI (same zera)
  • REKLAMA
  • #9 20287305
    winmap
    Poziom 38  
    Vortex1987 napisał:
    winmap napisał:
    Vortex1987 napisał:
    Dziarski Hank napisał:

Dodano po 53 [sekundy]:

winmap napisał:

Trochę się obawiam bo podobno po tej operacji może uszkodzić się IMEI (same zera)

Ja nie próbowałem. Robisz na swoją odpowiedzialność. Imei można naprawić z tego co wiem. Ale czy to ogarniesz to nie wiem. Jeżeli nie czujesz się na siłach idź na serwis. A jeżeli chcesz próbować z ryzykiem to próbuj. Serwis wrazie i to Ci naprawi ale zapłacisz pewnie więcej. Nie spróbujesz to się nie dowiesz.
  • #10 20287330
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Vortex1987 napisał:

Czego masz się obawiać, sam tego robił nie będziesz gdyż nie posiadasz doświadczenia ani sprzętu a serwis który się podejmie powinien wiedzieć co i jak.
  • #11 20290079
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Zakupiona sprawna płyta. Mimo uprzejmości jednego z forumowiczów (zdalne odblokowanie) z telefonu nie udało się zdjąć simlocka. Pozostaje przekładka i zamknięcie telefonu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość odblokowania simlocka w telefonie Samsung S7 SM-G930P, który został przywieziony z USA i działa na sieci Sprint. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym płatne opcje uzyskania kodu od operatora lub korzystanie z poradników dostępnych w internecie. Wskazano, że wersje amerykańskie mają procesor Snapdragon, co może wpłynąć na kompatybilność z oprogramowaniem europejskim. Użytkownik obawia się ryzyka uszkodzenia IMEI podczas prób odblokowania. Ostatecznie, po nieudanych próbach, rozważa przekładkę płyty głównej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA