Witam. Czy da się ściągnąć simlock z tego modelu aby działał w Polsce? Wersja Androida to 7. Telefon nie ma aplikacji do zdalnego odblokowania. Proszę o pomoc czy da się to zrobić i czy ten model SM - G930P będzie działał w Polsce.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamwinmap napisał:Jakiś tam poradniki znalazłem ale czy to zadziała? Nie wiem.
https://www.gsm-solution.com/2017/12/how-to-remove-network-lock-on-galaxy-s7.html
Myślę że da się ściągnąć normalnie. Niestety każda opcja będzie płatna. Kod albo box. Czy będzie działać u nas to nie mam pojęcia. Zależy na jaki rynek. Niby da się zmienić pasma sieci więc teoretycznie powinien działać. Skąd ten telefon?
Dziarski Hank napisał:Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.
winmap napisał:Czy to twój telefon? Jakiegoś znajomego z którym masz kontakt? Możesz uzyskać kod za darmo, albo znajomy. Bezpośrednio od tmobila z usa. Spróbuj z kartą polską tmobile z ciekawości. Jeżeli ma simlock to nie zrobisz nic.
Vortex1987 napisał:Dziarski Hank napisał:Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.
Rozumiem. Spróbuję jeszcze tej metody z poradnika podesłanego przez kolegę WINAMP
Dodano po 53 [sekundy]:
winmap napisał:Czy to twój telefon? Jakiegoś znajomego z którym masz kontakt? Możesz uzyskać kod za darmo, albo znajomy. Bezpośrednio od tmobila z usa. Spróbuj z kartą polską tmobile z ciekawości. Jeżeli ma simlock to nie zrobisz nic.
Nawet dogrywając modem z poradnika?
winmap napisał:Vortex1987 napisał:Dziarski Hank napisał:Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.
Rozumiem. Spróbuję jeszcze tej metody z poradnika podesłanego przez kolegę WINAMP
Dodano po 53 [sekundy]:
Napisałem że nie wiem czy to zadziała. Znalazłem taką możliwość więc Ci podsunalem. Nie próbowałem więc Ci nie powiem.
Vortex1987 napisał:winmap napisał:Vortex1987 napisał:Dziarski Hank napisał:Pamiętaj, że wersje na USA miały procesor Snapdragon, więc żaden rom czy recovery nie będą pasowały od wersji europejskiej z Exynosem.
Dodano po 53 [sekundy]:
Napisałem że nie wiem czy to zadziała. Znalazłem taką możliwość więc Ci podsunalem. Nie próbowałem więc Ci nie powiem.
Trochę się obawiam bo podobno po tej operacji może uszkodzić się IMEI (same zera)
Vortex1987 napisał:Trochę się obawiam bo podobno po tej operacji może uszkodzić się IMEI (same zera)