logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smanos DS-20 - czujnik drzwi, szybkie rozładowanie baterii

bastia 19 Lis 2022 16:42 306 6
REKLAMA
  • #1 20292463
    bastia
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam. Mam pytanie do znawców tematu, jaka może być przyczyna szybkiego rozładowywania baterii w jednym z czujników drzwi Smanos DS-20? Może ktoś się z takim przypadkiem spotkał i coś podpowie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20293870
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Zmierzyłeś jaki to to prąd pobiera z tej baterii?
  • REKLAMA
  • #3 20295590
    bastia
    Poziom 11  
    Po podłączeniu multimetra pokazuje 0,03mA. Natomiast po wpięciu baterii brak reakcji na kontrolce czujnika, nie można go dodać po wcześniejszym usunięciu, chyba całkowicie się obraził i padł.
  • REKLAMA
  • #4 20295603
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Na to wygląda że zakończył swój żywot. Sprawdź czy nie ma tam jakiś zimnych lutów.
  • #5 20298817
    bastia
    Poziom 11  
    Czy można i ewentualnie jak zresetować smanos K2 Smart Hub do ustawień fabrycznych?
  • REKLAMA
  • #7 20299190
    bastia
    Poziom 11  
    jimasek napisał:
    https://www.youtube.com/watch?v=mWWtAAZAVeQ

Co prawda temat tyczy się czujnika smanos ds-20 ale chodziło mi o reset do ustawień fabrycznych koncentratora K2 Smart Hub. W instrukcji nic na ten temat nie ma. Czy to wykonalne? Pytam, ponieważ usunąłem konto i nie mogę ponownie skonfigurować koncentratora. Aplikacja widzi sieć koncentrator, łączy się z nim ale nie przechodzi do wpisania hasła wi-fi co skutkuje brakiem połączenia z siecią.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z szybkim rozładowywaniem baterii w czujniku drzwi Smanos DS-20. Po pomiarze prądu pobieranego z baterii, który wynosi 0,03mA, czujnik przestał reagować, co sugeruje jego uszkodzenie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie zimnych lutów jako potencjalnej przyczyny awarii. Użytkownik pyta również o możliwość zresetowania koncentratora K2 Smart Hub do ustawień fabrycznych, ponieważ napotkał problemy z ponowną konfiguracją po usunięciu konta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA