logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Switch USB-C z przełącznikiem dla 2 komputerów i stacji dokującej Dell WD19

lukpio3 21 Lis 2022 11:03 186 4
REKLAMA
  • #1 20295585
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 167
    Cześć,
    Mam do Was takie pytanie. Szukam rozwiązania, które mógłbym zastosować do rozdzielenia sygnału kabla USB C ale nie w taki sposób aby sygnał szedł na oba wyjścia tylko z możliwością przełączania. Może po krótce powiem o co chodzi. Mam stację dokującą do komputera DELL podłączaną przez USB C WD19. Do stacji mam wpięte wszystkie peryferia i niestety jestem zmuszony pracować na 2 komputerach co skutkuje że muszę codziennie przepinać komputery i właśnie w jednym z nich, przestało mi łączyć gniazdo USB C. Wymieniłem je na nowe i teraz wszystko działa ale zaraz mi pewnie padnie w drugim znając życie. Chciałbym tego uniknąć dlatego szukam jakiejś możliwości aby te 2 komputery były podłączone na stałe i żebym mógł sobie jedynie jakimś pstryczkiem, przełączać między jednym komputerem a drugim.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20295636
    lukpio3
    Poziom 21  
    Ocena: 167
    Coś takiego tylko pytanie czy to mi obsłuży wszystkie linie. Zwłaszcza zasilanie które również jest przez USB C i obraz na 2 monitorach.
  • REKLAMA
  • #4 20295664
    csvrbntyu
    Poziom 30  
    Ocena: 405
    Musiałbyś szukać przełącznika wspierającego USB PD, oraz pełne 48Gbps. Nawet jak znajdziesz, tanie to nie będzie.
  • #5 20777919
    kamilgawot91
    Poziom 10  
    Cześć. Mam taki sam problem - udało się znaleźć rozwiązanie?
REKLAMA