logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić TV TCL 65C635? Szukam opinii.

Różany 22 Lis 2022 19:56 16407 4
REKLAMA
  • #1 20298162
    Różany
    Poziom 3  
    Ocena: 15
    Dzień dobry. Może ktoś coś powiedzieć o tym telewizorze? Szukam czegoś niedrogiego qled w rozmiarze 65 cali. Ten tv jest w dobrej cenie jednak nic nie wiem o tej marce. To pewnie jakiś chińczyk tylko czy wart uwagi?
  • REKLAMA
  • #2 20298179
    gorki73
    Poziom 39  
    Ocena: 1067
    Różany napisał:
    Ten tv jest w dobrej cenie jednak nic nie wiem o tej marce. To pewnie jakiś chińczyk tylko czy wart uwagi?

Witam, to jest jeden z największych producentów TV na Świecie aktualnie 3 miejsce, za Samsungiem i LG wyprzedzająca np. taką firmę jak SONY. Firma godna uwagi. Wyroby jej mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
    Ps. Sam użytkuję TCL tylko 55" i jestem zadowolony, choć z TV korzystam sporadycznie, tak jak dzisiaj obejrzałem mecz Polska-Meksyk i to wszystko.
  • REKLAMA
  • #3 20298200
    Różany
    Poziom 3  
    Ocena: 15
    Ja wieczorami coś tam poogladam ale też nie jestem jakimś mega fenem telewizji. Chciałbym wymienić mojego LG sm8200pla na coś QLED. Nie chcę wydawać za dużo ale też nie chcę kupować czegoś mniejszego niż 65 cali bo mam sporą ścianę (ponad 4 metry) i tv który teraz wisi (55 cali) trochę się na niej gubi.
    Teraz ten TCL jest w niezłej cenie bo za 2900 mozna go juz kupić. Nie wiem tylko czy sie nie zawiodę czy nie lepiej dołożyć i kupic jakiegos samsunga czy np hisense chodż to tez chyba chińczyk ale wiecej opinii jest o tej firmie w internecie.
  • REKLAMA
  • #4 20298282
    gorki73
    Poziom 39  
    Ocena: 1067
    Powiem Ci, mam go już chyba z 3 lata, średnia oglądania wyszłaby 1.5-2h dziennie i jak na takie oglądanie to dla mnie jest zadawalający i co ważne, bez najmniejszej awarii. Co używam w nim oprócz obrazu; przede wszystkim łącze optyczne i USB. Opinie na temat TV tej marki są pochlebne. Osobiście następnym TV -jak będzie taka potrzeba, to też będzie TLC. Co do konkurencji, to mam mieszane uczucia, aby dawać nie wiadomo ile kasy na to co rzadko używa się w TV- oczywiście jak dla mnie. Zobaczymy co inni Koledzy Ci zaproponują.
  • #5 20299429
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 936
    Autorze wątku - obecny telewizor LG ma matrycę IPS, ten TCL ma matrycę VA - zastanów się czy ci będzie odpowiadać zmiana, to jest dosyć duża różnica ?

A TCL jest raczej największym producentem telewizorów na świecie IMHO :D
REKLAMA