logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran i komunikat na rejestratorze PROTEC XVR - przyczyny i możliwe rozwiązania

marlen2405 22 Lis 2022 20:30 996 8
  • #1 20298255
    marlen2405
    Poziom 3  
    Witam serdecznie. Odrazu zaznaczę, że jestem lajkiem i nie mam pojęcia, co może być przyczyną takiego zachowania kamer. Do wczorajszego wieczoru działały bez zarzutu. Po 20 nagle zgasły- został czarny ekran, data i godzina ….. Po włączeniu rejestratora na tv wyświetla się komunikat (załącznik). Czy jest tutaj dobra dusza, która mogłaby mi pomóc?
    Pozdrawiam!
    Marlena
    Rejestrator PROTEC XVR Czarny ekran i komunikat na rejestratorze PROTEC XVR - przyczyny i możliwe rozwiązania Czarny ekran i komunikat na rejestratorze PROTEC XVR - przyczyny i możliwe rozwiązania
  • #2 20298273
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Wstaw zdjęcie podglądu na żywo z monitora lub telewizora. I tak samo z ustawień sieciowych. Wychodzi na to, że masz konflikt IP.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20298344
    marlen2405
    Poziom 3  
    dawidedziu napisał:
    Wstaw zdjęcie podglądu na żywo z monitora lub telewizora. I tak samo z ustawień sieciowych. Wychodzi na to, że masz konflikt IP.

Bardzo proszę:

Czarny ekran i komunikat na rejestratorze PROTEC XVR - przyczyny i możliwe rozwiązania Czarny ekran i komunikat na rejestratorze PROTEC XVR - przyczyny i możliwe rozwiązania
  • #4 20298423
    dawidedziu
    Zasilacz od kamer sprawny?
    Próbowałaś na nowo uruchomić rejestrator i zasilacz od kamer?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20298432
    marlen2405
    Poziom 3  
    Tak, odłączałam od zasilania, zostawiałam nawet na kilka minut odłączone. To samo z routerem od internetu i nadal nic. Cały czas czarny obraz..
  • #6 20298475
    dawidedziu
    Jesteś w stanie sprawdzić zasilacz, czy działa poprawnie? Multimetr raczej wymagany do tego. Jeśli nie masz lub nie wiesz jak to potrzebny będzie ktoś kto się choć trochę zna na elektronice.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 20298490
    marlen2405
    Poziom 3  
    A jakbym podłączyła inny z taką samą końcówką? To może coś dać?
  • #8 20298506
    dawidedziu
    Wstaw zdjęcie z parametrami tego obecnie podłączonego i tego innego, to się okaże czy możesz spróbować.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 20298855
    marlen2405
    Poziom 3  
    Kupiłam nowy zasilacz do kamer i śmiga bez zarzutu :). Dziękuję za pomoc! :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z rejestratorem PROTEC XVR, który nagle przestał działać, wyświetlając czarny ekran oraz datę i godzinę. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie zasilacza kamer oraz konfliktu IP. Użytkownik próbował resetować urządzenia, jednak problem nie ustępował. Ostatecznie, po zakupie nowego zasilacza do kamer, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA