logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z internetem po zmianie hasła w modemie Orange

PokeTroX1 27 Lis 2022 12:10 654 3
REKLAMA
  • #1 20305531
    PokeTroX1
    Poziom 1  
    Witam mam do jakiegoś czasu problem z internetem po zmianie hasła ciągle telefony i komputery się rozłączają z siecią i trzeba od nowa wpisywać kilka razy hasło i tak co jakiś czas i czego to może być wina?

Modem funbox2
  • REKLAMA
  • #2 20305565
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5500
    PokeTroX1 napisał:
    czego to może być wina?

Nie routera!

W pozostałych sprzętach, należy sieci skasować/zapomnieć.
  • REKLAMA
  • #3 20316883
    pitr8
    Poziom 1  
    Ogólnie warto czasem tego funboxa zresetować do fabryki i ustawić hasło ponownie, zazwyczaj pomaga.
    Jeśli nie to Orange w razie uszkodzenia tego sprzętu wymienia go w salonie, bądź za opłatą po zgłoszeniu uszkodzenia.
    Z tego co mi wiadomo w salonie powinna być wymiana taniej/darmowa niżeli wteddy kiedy miałby to zrobić technik na miejscu za 129zl.
    Ale jak już przyjedzie to w ramach tych 129zl może pomóc w podłączeniu urządzeń i ustawienia hasła na nowym modemie
  • #4 20317375
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2525
    pitr8 napisał:
    Jeśli nie to Orange w razie uszkodzenia tego sprzętu wymienia go w salonie, bądź za opłatą po zgłoszeniu uszkodzenia.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Sprzęt jest operatora a uszkodzone modele ma obowiązek wymienić za darmo. Jeśli tego nie zrobi, to szybkie zgłoszenie do UOKIK go wyprostuje.
    Inna sprawą jest pobieranie opłaty za nieuzasadnione wezwanie technika. Te opłaty rzeczywiście operatorzy pobierają, ale ... za niedługo mogą dostać karę, bo UOKIK już wszczął postępowanie przeciw tym praktykom. To do obowiązków operatora należy interwencja kiedy klient zgłasza problem i klient nie musi być świadomy przed wezwaniem technika co jest przyczyną problemu (czy to wina operatora, czy jego), więc nie można go za to obciążyć kosztami.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA