logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć kod zabezpieczający w Nokia 3510i?

rafallogi 17 Lis 2005 11:01 1899 8
REKLAMA
  • #1 1998334
    rafallogi
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    witam,
    znam kod zabezpieczający, ale jak go zlikwidować, bo zaczyna mnie wkurzać ciągłe jego wklepywanie po wył. i ponownym włączeniu telefonu?
    W instrukcji nic nie pisze na ten temat, jedynie coś o powrocie do fabrycznego 12345 ???
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1998363
    dudek
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    wejdz w ustawienia, ustawienia zabezpieczen i tam poszukaj. musi byc
  • REKLAMA
  • #3 1998675
    klarus
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Ale chyba cos kolego masz z telefonem.Bo nawet jezeli jest wlaczone zabezpieczenie tel to aparat na tej samej karcie porosi tylko raz o kod aparatu.Pozdrawiam
  • #4 1998683
    rafallogi
    Poziom 17  
    nie ma:| kurde nie ma , jest tylko powrót do ustawień fabrycznych.
    :!:kolejny problem:Mam drugą 3510i, w której podczas chyba dzwonienia wyświetlany jest komunikat: uwaga aktywny przekaz połączeń.
    Co za diabeł? Też nie mogę tego zdjąć, bo wywala mi sygnał alarmu i komunikat "żądanie odrzucone"- nie pamiętam w tej chwili dokładnie komunikatu.
    Może jakieś pomysły?
  • #5 1999205
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    przywróć ustawienia fabryczne i powinno działać.
  • REKLAMA
  • #6 1999390
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Ustawienia -> Ustawienia Zzabezpieczen -> Poziom zabezpieczen i tam zmien na zaden. Do wyboru jest Telefon, pamiec i zaden.

Ale to masz dosc dziwne, bo powinien pamietac Twoja karte SIM i nie pytac ponownie o podanie kodu. U mnie nawet nie pyta o kod, gdy jest karta SIM kolegi, tylko raz musial wpisywac. Teraz juz komorka pamieta jego SIMa.
  • REKLAMA
  • #7 1999741
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    rafallogi napisał:
    kolejny problem:Mam drugą 3510i, w której podczas chyba dzwonienia wyświetlany jest komunikat: uwaga aktywny przekaz połączeń.
    Co za diabeł? Też nie mogę tego zdjąć, bo wywala mi sygnał alarmu i komunikat "żądanie odrzucone"- nie pamiętam w tej chwili dokładnie komunikatu.
    Może jakieś pomysły?

ten komunikat sie wyswietla jak masz poczte głosową właczoną jak jej nie masz to dziwna sprawa :|
  • #8 2076032
    Zoo12
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Taki sam komunikat: uwaga aktywny przekaz połączeń. wyświetla się u mnie na noki 3510i po wykupieniu w sieci Era pakietu tanich minut i sms-ów próbowałem się go pozbyć ale nie umiem.
  • #9 2297224
    rafallogi
    Poziom 17  
    temat zamykam-dziękuję.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy usunięcia kodu zabezpieczającego w telefonie Nokia 3510i, który wymaga ciągłego wpisywania po każdym włączeniu urządzenia. Użytkownik nie znalazł w instrukcji opcji wyłączenia kodu, jedynie możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych (domyślny kod 12345). W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie ustawień zabezpieczeń w menu telefonu, gdzie można zmienić poziom zabezpieczeń na "żaden" (dostępne opcje: Telefon, pamięć, żaden). Jednak problem z ponownym pytaniem o kod mimo obecności tej opcji wydaje się nietypowy, gdyż telefon powinien zapamiętywać kartę SIM i nie wymagać wielokrotnego wpisywania kodu. Dodatkowo poruszono problem komunikatu "uwaga aktywny przekaz połączeń", który pojawia się podczas dzwonienia i jest związany z aktywną usługą przekazywania połączeń lub włączoną pocztą głosową. Użytkownicy zgłaszali trudności z dezaktywacją tej funkcji, zwłaszcza po wykupieniu pakietów sieciowych. Ostatecznie temat został zamknięty bez jednoznacznego rozwiązania problemu z kodem zabezpieczającym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA