Telefon przy preglądaniu internetu wyłączył ekran a potem przestał reagować. Jedyne co to reaguje wibrą na załączenie ładowarki albo przytrymanie przycisku "ON/OFF". Co robić
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMaykell napisał:Telefon przy preglądaniu internetu wyłączył ekran a potem przestał reagować.
Maykell napisał:Jakąś godzinę wcześniej zanim zgasł to został polany wodą
Maykell napisał:Położyłem na grzejnik i rozładuję go do zera.
Maykell napisał:Co nie znaczy, że nie dostała się do elementów sterujących wyświetlaczem na jego taśmie, albo do złącza. A tego zazwyczaj nie zobaczysz bez odklejenia wyświetlacza od ramki. Ale tego lepiej nie próbuj, póki nie wykluczysz uszkodzenia ekranu podstawiając inny do Twojej płyty, albo ten do innej płyty.po zdjęciu klapki nie widać śladu wody
Maykell napisał:Serwis nie podjął się naprawy, bo telefon został rozkręcony. Natomiast jak go dziś odbierałem gość wydajacy stwierdził że telefon ma awarię płyty głównej i nie podlega naprawie. Nie wiem czy faktycznie został jakoś zdiagnozowany. Jest sens zanieść go jeszcze do innego serwisu? A jeśli to jest awaria płyty głównej da radę coś jeszcze ściągnać z pamięci?
Maykell napisał:To był lokalny punkt serwisowy. Mam jeszcze kontakt do gościa, który specjalizuje się w naprawach sprzętu zalanego, może on coś wskóra. A jak nie to zostaje ulylizacja.