Witam wszystkich,
Wiem i korzystałem z lupki, aczkolwiek nie do konca znalazłem jasne odpowiedzi, więc chciałbym prosić admina i forumowiczów o wyrozumiałość i raz a porządnie wyjaśniać temat.
Mianowicie chodzi od podłączenie bardzo popularnego sterownika radiowego SALUS 091FLRFv2
Do również znanego pieca gazowego
Viessmann vitodens 100
Jest sporo przewodników i udało mi się dowiedzieć z wiarygodnego źródła, czy od znanego pana Marcina z kanału okiem serwisanta, że trzeba podłączyć
WTYKI
NO _ COM (że sterownika)
DO
WTYKU 96 ( w piecu)
1 _ L
I teraz dla pewności
W opisanym wtyku jest zamontowany fabrycznie mostek.
Rozumiem że trzeba go wypiąć.
I pierwsze pytanie
Czy NO podpinamy do 1 i COM do L? Czy na odwrót?
Pytanie drugie
Czy po tym zabiegu trzeba zmieniać ustawienia fabryczne pieca?
Każda rada jest na wagę złota, oczywiście tak dobra i sprawdzona 😉 dziękuję za każdą chęć pomocy i proszę o wyrozumiałość. W obecnych czasach każdy chce zaoszczędzić i na gazie i na montażu.
A przed świętami nikt nie chce mieć dodatkowych kosztów, więc osoby która strzelają albo się domyślają proszę o poukładnie pasjansa 😉
Pozdrawiam
M
Ps i wszystkich życzę przed świętami wszystkiego dobrego 👍
Wiem i korzystałem z lupki, aczkolwiek nie do konca znalazłem jasne odpowiedzi, więc chciałbym prosić admina i forumowiczów o wyrozumiałość i raz a porządnie wyjaśniać temat.
Mianowicie chodzi od podłączenie bardzo popularnego sterownika radiowego SALUS 091FLRFv2
Do również znanego pieca gazowego
Viessmann vitodens 100
Jest sporo przewodników i udało mi się dowiedzieć z wiarygodnego źródła, czy od znanego pana Marcina z kanału okiem serwisanta, że trzeba podłączyć
WTYKI
NO _ COM (że sterownika)
DO
WTYKU 96 ( w piecu)
1 _ L
I teraz dla pewności
W opisanym wtyku jest zamontowany fabrycznie mostek.
Rozumiem że trzeba go wypiąć.
I pierwsze pytanie
Czy NO podpinamy do 1 i COM do L? Czy na odwrót?
Pytanie drugie
Czy po tym zabiegu trzeba zmieniać ustawienia fabryczne pieca?
Każda rada jest na wagę złota, oczywiście tak dobra i sprawdzona 😉 dziękuję za każdą chęć pomocy i proszę o wyrozumiałość. W obecnych czasach każdy chce zaoszczędzić i na gazie i na montażu.
A przed świętami nikt nie chce mieć dodatkowych kosztów, więc osoby która strzelają albo się domyślają proszę o poukładnie pasjansa 😉
Pozdrawiam
M
Ps i wszystkich życzę przed świętami wszystkiego dobrego 👍