logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone X - nie działa ładowanie, nie uruchamia się.

dominikloza20 15 Gru 2022 00:04 183 4
REKLAMA
  • #1 20335525
    dominikloza20
    Poziom 2  
    Cześć mam taki problem że rozładował mi sie iphone i jak go podłaczam do ładowania to pokazuje sie tylko logo apple. Nie da sie zrobić hard resetu ani zrestartowac za pomocą przez tryb awaryjny dfu. Proszę o jakaś odpowiedź czy telefon jest do wyrzucenia czy da sie to naprawaic
    Iphone X
  • REKLAMA
  • #2 20335532
    AdrianHDmaxxx
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Jeśli telefon nie reaguje na ładowarkę, możesz spróbować użyć innej ładowarki lub kabla USB.
    Próbowałeś zostawić go na noc tak podłączonego ?
    Jeśli to nie pomoże, może się okazać, że bateria się głęboko rozładowała. W celu naprawy trzeba będzie otworzyć telefon i spróbować ją naładować bezpośrednio pomijając moduł ładowania.
  • REKLAMA
  • #3 20335536
    dominikloza20
    Poziom 2  
    próbowałem z innymi ładowarkami a telefon sie ładował już łącznie z 30 godzin
  • REKLAMA
  • #4 20335607
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 417
    Jaka historia telefonu?
  • #5 20335710
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Halo,

Niestety, takie zachowanie nie wróży nic dobrego. Zatrzymanie się procesu uruchamiania świadczy wyłącznie o problemie. To niekoniecznie musi być trudny przypadek ale wyjątek potwierdzi regułę.
    Jeśli zajmujesz się mikroelektroniką, nic nie stoi na przeszkodzie by naprawić to na własnym, kuchennym stole. Jeśli nie, nie baw się w MacGyver'a i zanieś to gdzieś. We wprawnych rękach diagnoza nie powinna trwać dłużej niż 5-10 minut, koszty, niestety będą różne (i nawet nie wspominam o cenie naprawy). Jeśli jednak masz głowę na kartu, dzwoń, pytaj, dowiaduj się gdzie, jak i za ile. Z pewnością znajdziesz to, czego oczekujesz.

cała prawda, całą dobę tylko na studionapraw.pl.
    a podobne przypadki w dziale dla zaawansowanych i zawodowców..
REKLAMA